juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Affärsorienterad bolagsjurist till Sedana Medical

Ort
Utgår

2022-02-05

Ansök nu

Affärsorienterad bolagsjurist till Sedana Medical

Sedana Medical

Sedana Medical är en pionjär inom medicinteknik och läkemedel med fokus på inhalationssedering för att förbättra patienters liv under och efter sedering. Genom kombinationen av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran), tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård.

Sedana Medical har direktförsäljning i Benelux, Frankrike, Norden, Spanien, Storbritannien och Tyskland. I andra delar av Europa liksom i Asien, Australien, Kanada och Syd- och Centralamerika arbetar företaget med externa distributörer.

Sedana Medical grundades 2005, är noterat på Nasdaq First North Growth Market (SEDANA) och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Affärsorienterad bolagsjurist till Sedana Medical

Om tjänsten

I rollen som bolagsjurist kommer du att arbeta brett och stötta organisationen med allehanda legal rådgivning. Tjänsten som bolagsjurist är ny så du kommer att tillsammans med övriga interna avdelningar bygga den legala funktionen. Frågor som du kommer att hantera är diverse legala och regulatoriska frågor i den dagliga verksamheten, bland annat olika typer av kommersiella avtal, börs- och bolagsrätt samt bolagsstyrning liksom GDPR. Du bevakar även och implementerar ny lagstiftning och ger legal rådgivning samt genomför intern utbildning inom relevanta rättsområden.

Tjänsten är placerad på bolagets huvudkontor i Danderyd och du kommer att rapportera till CFO.

Om dig

Vi söker dig som efter din juristexamen arbetat brett med affärsjuridik och tycker om att göra det. Vi tror att du har cirka 5-10 års erfarenhet från bolag- eller advokatbyrå. För att lyckas i rollen är du affärsorienterad, driven, engagerad och har integritet. Du är van att arbeta självständigt och prioritera bland dina arbetsuppgifter men inser vikten av samarbete och är inte rädd för att ställa frågor. En stor del av ditt arbete kommer att bestå av att skriva, granska och förhandla olika typer av kommersiella avtal men även börs- och bolagsrätt samt GDPR är viktiga områden. Det kan även förekomma frågor rörande varumärken och förvärv. Vana av att arbeta med regulatoriska frågor är meriterande. Eftersom du är ensam i din roll kommer även andra juridiska frågeställningar att skötas av dig.

Vi erbjuder

Du erbjuds en central och viktig roll på ett noterat bolag i tillväxt. Du arbetar i en internationell dynamisk miljö med högt tempo och engagerade och passionerade kollegor. Du ges möjligheten att påverka arbetet i juristfunktionen och växa i din yrkesroll i takt med bolaget!

Ansökan och kontakt

Om du tycker att tjänsten är intressant, välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners AB. Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, senast den 31 december 2021 till www.vonfeilitzen.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Affärsorienterad bolagsjurist till Sedana Medical

von Feilitzen & Partners AB