juridikjobb.se

AML jurist

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-29

Ansök nu

AML jurist

Länsförsäkringsgruppens 23 lokala länsförsäkringsbolag äger gemensamt Länsförsäkringar AB, med lokaler på Gärdet i Stockholm. Länsförsäkringar AB har tre huvudsakliga uppdrag: Att bedriva affärsverksamhet inom sakförsäkring, livförsäkring och bank, att bedriva Länsförsäkringars gemensamma utvecklingsverksamhet och att ge service till länsförsäkringsbolagen. Länsförsäkringar AB skapar förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bearbeta sina lokala marknader samt skapa och vidareutveckla kundrelationer.

Din roll
Avdelning Bankjuridik inom Länsförsäkringar AB arbetar brett inom ramen för Affärsenhet Banks verksamhet med juridisk rådgivning och tolkning avseende de regelverk som gäller för bankverksamet. Avdelningens jurister arbetar även med rådgivning till länsförsäkringsbolagen inom ramen för det samarbete banken har med dessa bolag. Arbetsområdena omfattar värdepappersmarknadsrätt, kapitalmarknadsjuridik, bank- och finansrätt, betaltjänstjuridik, avtalsrätt, banksekretess, kundklagomål, krediträtt (konsument och företag), AML- och GDPR-relaterad juridik.

Vem är du?
Vi söker nu en erfaren AML-jurist med uppgift att lämna Banken juridisk rådgivning inom AML och medverka i olika AML-projekt. Vi söker i första hand dig som har flerårig erfarenhet från juridiskt arbete inom AML-området inom banksektorn i nära samarbete med den affärsnära verksamheten. Tjänsten kräver att du har en djup kunskap och förståelse av penningtvättsregelverket samt förmåga att självständigt arbeta med dessa frågor. Vi ser gärna att du deltagit inom ramen för branschgemensamt arbete i AML frågor.

Du är jur. kand. med flerårig erfarenhet av praktiskt AML-arbete företrädesvis vid en juristfunktion på en bank.  Du har en mycket god stilistisk, och analytisk förmåga samt behärskar engelska flytande i tal och skrift. Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har hög leveransförmåga. Vidare har du lätt för att samarbeta, har ett prestigelöst förhållningssätt och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 24 september. Du söker denna tjänst via vårt Rekryteringssystem.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2019-10-29

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Erland Genarp 
Chef
08-588 409 82
Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81
Tomas Hansson 
Kontaktombud SACO
08-588 414 41

Dela detta jobb

AML jurist

Länsförsäkringar AB