juridikjobb.se

Är du processförare och vill göra skillnad?

Ort
Utgår

2020-10-29

Ansök nu

Är du processförare och vill göra skillnad?

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en processförare som vill arbeta för ett samhälle fritt från diskriminering.

Processenheten
Processenheten hanterar de tvistemål rörande diskrimineringsersättning som DO som part driver i allmän domstol och i Arbetsdomstolen. I enhetens ansvar ingår även hantering av vitesförelägganden enligt diskrimineringslagen (2008:567). Enheten bistår också andra delar av myndigheten med juridiska analyser.

På enheten arbetar en chef och fyra medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som processförare består i huvudsak av att företräda DO i domstol. I arbetet ingår även utredningsarbete kopplat till processföringen och att utföra kvalificerade rättsutredningar. Processförare på DO företräder regelbundet myndigheten externt i medier och i andra sammanhang.
I arbetet ingår även att utföra och på ett pedagogiskt sätt förmedla analyser av rättspraxis inom områdena EU-rätt och EKMR.

Kravprofil
Vi söker dig med

akademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammet
flerårig aktuell erfarenhet av processföring i tvistemål alternativt flerårig aktuell erfarenhet av arbete med tvistemålshantering i allmän domstol eller Arbetsdomstolen
utmärkta kunskaper i civilprocessrätt
notarietjänstgöring i allmän domstol eller minst två års erfarenhet av annan juridisk tjänstgöring i allmän domstol eller Arbetsdomstolen
mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Du ska även ha
mycket god analytisk förmåga och förmåga att hantera ett omfattande och komplext material
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
mycket god argumentationsförmåga
mycket god pedagogisk förmåga
mycket god samarbetsförmåga
hög integritet
hög grad av ansvarskännande samt
vara självständig, prestigelös, initiativrik och noggrann.
Särskilt meriterande
mycket goda kunskaper i EU-rätt
mycket goda kunskaper i diskrimineringsrätt.
Meriterande
tjänstgöring som fiskal eller hovrättsassessor
erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom statlig verksamhet
goda kunskaper i EU-rätt
goda kunskaper i diskrimineringsrätt
goda kunskaper i arbetsrätt
goda kunskaper om EKMR
mycket goda kunskaper i franska.
Stor vikt kommer att läggas vid kunskapskraven och de personliga förmågorna. Muntliga och skriftiga arbetsprov kommer därför att förekomma i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Om DO
DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Vår vision är ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Varje medarbetare har eget rum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontaktperson är rekryterande chef Martin Mörk eller HR-generalist Lotta-Karin Hansson. Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Med anledning av rådande omständigheter på grund av spridningen av Covid-19 (coronaviruset) kan det bli aktuellt att intervjuer genomförs via Skype.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 3 maj 2020 via ansökningsfunktionen på do.se (under Lediga jobb) alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 med referensnummer LED 2020/167. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Är du processförare och vill göra skillnad?

Diskrimineringsombudsmannen