juridikjobb.se

GUFB.jpg

Arbetsrättsjurist till Göteborgs univeristet

 

Nu söker vi en arbetsrättsjurist till vår personalenhet. Här kommer du tillsammans med en juristkollega, personalspecialister, utvecklingsledare och handläggare att driva, samordna och stödja utvecklingen av universitetets arbetsgivarpolitik. Allt med målet att göra Göteborgs universitet till en mer attraktiv arbetsgivare.

En av Västsveriges största arbetsgivare

Personalenheten är universitetets gemensamma personalfunktion. Enhetens uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av universitets arbetsgivarpolitik, så att Göteborgs universitet kan vidareutveckla sin ställning som en attraktiv arbetsgivare och bedriva en verksamhet som bygger på kompletta akademiska miljöer.

Personalenheten består av ett 30-tal anställda som arbetar med att utveckla och tillhandahålla gemensamma policys, stödjande processer, HR-system, organisationsutveckling och utvecklingsprogram för chefer, ledare och medarbetare. På grund av pensionsavgångar under 2020 står enheten nu inför en spännande kompetens- och generationsväxling.

Du kommer att jobba på sektionen för arbetsgivarfrågor. På uppdrag av universitetsledningen ansvarar sektionen för att utveckla och implementera styrande dokument och processer inom bland annat lönebildning, villkor, omställning, rekrytering och anställning. I sektionens uppdrag ingår också att tillhandahålla specialiststöd inom personalpolitik och arbetsrätt, genomföra interna utbildningar, bereda ärenden till personalansvarsnämnden samt genomföra centrala MBL-, kollektivavtals- och tvisteförhandlingar.

Arbetsuppgifter

Anställningen som arbetsrättsjurist är såväl omväxlande som utmanande och ställer högra krav på din analytiska förmåga och förhandlings- och utredningsteknik. Arbetsuppgifterna varierar och innefattar bland annat:

  • Arbetsrättslig och arbetsgivarpolitisk rådgivning till universitetets chefer och personalhandläggare
  • Göra komplexa arbetsrättsliga utredningar, analyser och bedömningar
  • Genomföra tviste- och kollektivavtalsförhandlingar
  • Beredning och föredragning av ärenden till universitetsledning och personalansvarsnämnd
  • Bistå och samarbeta med juridiska ombud i domstolsprocesser
  • Utveckla HR processer och policys
  • Internt utvecklingsarbete
  • Planera och genomföra utbildningsinsatser

Kvalifikationer

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom juridik, gärna med inriktning mot arbetsrätt. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat och självständigt juridiskt arbete med arbetsrättsliga bedömningar och utredningar. Meriterande är också kunskaper inom det statliga avtalsområdet, arbetsgivarfrågor och erfarenhet av processorienterat arbete i en större organisation.

Rollen som arbetsrättsjurist förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och kan balansera mellan mod och lyhördhet i förhandlingar, konflikter och tvister. Du är flexibel, driven och prestigelös. Med din förmåga att arbeta både i grupp och självständigt bidrar du till vårt gemensamma och långsiktiga utvecklingsarbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska, och du har ett konsultativt sätt som gör att du kan skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100 % med placering tills vidare vid Personalenheten, tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring anställningen kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se

Mer information om anställningen kan du också få av:

Tommy Christensen, biträdande chef, tommy.christensen@gu.se, 031-786 53 42.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Vi kan erbjuda en spännande och utvecklande anställning, i ett kompetent och prestigelöst team, där vi hjälps åt att skapa bättre förutsättningar för Göteborgs universitet som arbetsgivare. Låter det intressant? Då vill vi att du hör av dig så snart du kan. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen --> "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-15.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Kontaktpersoner

Pia Strandh

Senior rekryteringskonsult

073-340 92 13

pia.strandh@cordovan.se

Arbetsrättsjurist till Göteborgs univeristet

Ort
Utgår

2019-10-15

Ansök nu

Dela detta jobb