juridikjobb.se

logga

Arbetsrättsjurist till If

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Arbetsrättsjurist till If

Människorna är grunden för Ifs framgång - välmående, engagerade och kompetenta medarbetare är kritiskt för att If ska fortsätta vara Nordens största och hälsosammaste försäkringsbolag. Du kommer att ingå i ett nordiskt team, Employment Relations och Human Resources Compliance teamet, som består av sju väldigt trevliga och kompetenta kollegor. Teamet består främst av jurister, två i Sverige, fyra i Finland, en i Norge och en i Danmark. Nu går en av våra jurister i Sverige i pension och vi söker en ny kollega.

Om rollen

Du kommer att stötta och ge kvalificerad rådgivning till HR Business Partners och HR Support, främst i olika personalcase, organsiationsförändringar mm. Dina ansvarsområden omfattar bl a:

• Rådgivning inom relevant arbetsrätt och tolkning av kollektivavtal
• Övergripande ansvar för fackliga kollektivavtalsförhandlingar
• Nära samarbete med Compensation och Benefits teamet för att ge rådgivning gällande ersättning, pension och andra förmåner
• Att proaktivt bevaka och analysera nya regler och ny lagstiftning
• Supporterande aktiviteter – t. ex. utbildning och information till verksamheten i arbetsrättsliga frågeställningar
• Ansvar för alla juridiska spörsmål gällande arbetsmiljöfrågor
• Kvalitetssäkring och – vid behov – utveckla befintliga processer inom arbetsrätt, i nära samarbete med dina nordiska kollegor inom Nordic ER och HR Compliance Team.

Vi ser kontinuerlig kompetensutveckling som nyckeln till framgång och välkomnar egna initiativ och stort engagemang.

Vem är du?

Du har en högskoleexamen inom juridik och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt, internt från ett annat större bolag. Du är affärsmässig i ditt sätt och har lätt för att se till helheten.

För att lyckas i rollen är du positiv, prestigelös, lyhörd och lösningsorienterad. Du är van att hantera många saker samtidigt och du är inte rädd för att fatta beslut. Du är proaktiv, ser möjligheter och är duktig på att tolka lagstiftningen så att den blir ett stöd för businessen.

Du är van att arbeta självständigt och som en del av ett större team delar gärna med dig av dina kunskaper till andra. Som person är du kommunikativ, har hög integritet och samarbetar väl med andra. Du trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du är analytisk och har lätt för att sätta saker i sitt sammanhang.

Hos oss får du möjlighet att bli en del av ett team där alla ger det lilla extra - både för kunder, kollegor och andra intressenter. I en organisation som bygger på förtroende och kompetens lyser vårt kärnvärde We put our hearts into it igenom - särskilt när vi måste förstå, analysera och förklara komplexa frågor samt när vi behöver ta itu med svåra situationer. Vi tror att detta görs bäst när du trivs på jobbet, och välkomnar dig därför till en arbetsplats med mycket skratt och positivitet!

Tjänsten är placerad i Bergshamra. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida, www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan på engelska. Intervjuer sker löpande.

We´re If. Our purpose is to give people confidence today to shape their tomorrow.
To make this possible, trust is our backbone. We stay ahead and challenge ourselves to grow. And we always put our hearts into it – because it takes more than bright minds to make brilliant things.

We´re a team of 7,900 dedicated professionals at the leading Nordic-Baltic insurance company. But most importantly, we are protectors of people, enablers of companies and encouragers of dreams. With our joint force of expertise and engagement we always stand by our customers´ side. Giving them the security and the confidence to be curious, explore new worlds, start new businesses and live their lives. Come and join us!

Dela detta jobb

logga
Arbetsrättsjurist till If

Jurek