juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

ASSA ABLOY söker nu en Paralegal till Group Legal

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

ASSA ABLOY söker nu en Paralegal till Group Legal

Vill du bli en viktig pusselbit i fortsatta uppbyggnaden av ASSA ABLOY´s globala juristfunktion? Vi söker en Paralegal till Group Legal på ASSA ABLOYs huvudkontor i Stockholm som kan stödja avdelningen att kontinuerligt utvecklas till en effektiv och uppskattad funktion.

Bakgrund

ASSA ABLOY har under ett antal år byggt upp en global juristfunktion med dedikerade juristavdelningar på koncernens huvudkontor (Group Legal) samt i de affärsdrivande divisionerna. På Group Legal finns koncernens chefsjurist samt de övergripande ansvariga inom Compliance och Data Protection. Vi har nu nått en fas där vi behöver ytterligare stöd inom en rad områden.

Vad kommer du göra som vår Paralegal

Som vår Paralegal kommer du främst att arbeta med nedan områden. Vi tror också rollen och arbetsuppgifterna kontinuerligt kommer att utvecklas i takt med företagets och omvärldens utveckling.

 • Hantera system och processer för rapportering av tvister

 • Förbereda kvartalsvisa genomgångar av tvister med divisionernas juristteam

 • Ansvara för legalisering/notarisering av dokument

 • Stödja ansvaring jurist med arbete kring bolagsstyrningsrapport, hållbarhetsredovisning och liknande dokumentation

 • Fungera som "first-point-of contact" för ärenden som hänförs till Group Legal, göra initial utvärdering och hänvisa till relevant jurist

 • Vid behov, granska enklare avtal samt göra en första "mark-up"

 • Upprätta och granska bolagsdokumentation

 • Fungera som intern projektledare under ledning av ansvarig jurist för planering, förberedande samt genomförande av årsstämman

 • Ansvara för förvaltningen av avdelningens digitala verktyg som används bl.a för tvisterapportering, insiderhantering, digitala signaturer och efterlevnad av regler för personuppgiftsbehandling

 • Identifiera, utvärdera och upphandla nya digitala verktyg

 • Stödja avdelningens Data Protection/Privacy ansvariga samt under deras handledning göra initiala juridiska bedömningar inom definierade områden samt stödja i diverse projekt

 • Ansvara för förvaltning och uppdateringar av avdelningens interna hemsida

 • Tillsammans med ansvarig jurist planera och genomföra konferenser och andra möten med interna/externa parter

 • Övriga administrativa uppgifter kopplade till avdelningens ansvarsområden

Vilka erfarenheter och kompetenser behöver du ha

Vi tror du har arbetat omkring fem till tio år med att ge kvalificerat stöd till jurister, antingen på byrå eller större företag med internationell verksamhet. Vi fokuserar inte på formell utbildning utan snarare på dina erfarenheter och förmågor som krävs för att lyckas i rollen.
Vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av alla digitala verktyg som vi använder i nuläget men vi vill att du har förmåga att snabbt lära dig och har ett intresse av att ha en nyckelroll att hjälpa till att digitalisera processer/aktiviteter.

Ovan beskrivning av innehåll i tjänsten är vår bild av vad vår nya Paralegal ska göra, vi hoppas naturligtvis och förväntar oss en individ med driv och initiativförmåga som har god förståelse för att rollen och arbetsuppgifter behöver utvecklas och anpassas till omvärldens förändringar varför dessa egenskaper är extra viktiga.

Dina kollegor på huvudkontoret och koncernen í övrigt kommer från olika geografiska och kulturella miljöer och du bör trivas med att interagera i en utpräglat internationell miljö och därmed ställs också höga krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt mycket god förmåga att muntligen och skriftligen kommunicera i båda dessa språk. Du har erfarenhet och god förmåga att använda MS Office samt plattformarna SharePoint, One Drive och Teams. Du bör på viss nivå kunna vägleda och stödja avdelningen i användandet av dessa verktyg.

Ansökan

I denna process samarbetar ASSA ABLOY med Jurek Business Support. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Susanne Waering eller Researcher Nina Hallin på e-mail: susanne.waering@jurek.se eller nina.hallin@jurek.se.

För att säkerställa att dina personliga data är säkert vill vi inte ha ansökningar via email eller post och vi granskar ansökningarna löpande, så vänta inte för länge att höra av dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

sökord: Paralegal, Legal Assistant, Juristassistent

Dela detta jobb

Logo
ASSA ABLOY söker nu en Paralegal till Group Legal

Jurek