juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Biträdande kommunjurist till Täby kommun

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Biträdande kommunjurist till Täby kommun

En av Täby kommuns kommunjurister går på föräldraledighet och nu söker vi en vikarie. Tjänsten är tidsbegränsad till ett (1) år. Är du en jurist med något års arbetserfarenhet av juridiskt kvalificerat arbete och som vill arbeta tillsammans med kompetenta kollegor med frågor inom de viktiga rättsområden som faller inom en kommuns ansvar? Då kan denna tjänst vara intressant för dig!

Om jobbet

Uppdraget är att tillsammans med kommunjuristerna utgöra ett juridiskt stöd till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, de olika nämnderna och dess kontor.

Som biträdande kommunjurist kommer du att vara en av kommunens juridiskt sakkunniga och bidra med din kompetens inom den stora bredd av rättsområden som en kommun berörs av, såsom exempelvis offentlig rätt inklusive kommunalrätt samt frågor om offentlighet, sekretess och avtalsrätt m.m. I rollen ingår bland annat att genomföra rättsutredningar, upprätta förslag till yttranden och andra dokument såsom styrdokument och avtal.

Rollen är placerad på kommunledningskontoret, juridikenheten. Enheten består idag av sex kommunjurister, ett dataskyddsombud och en chefsjurist tillika enhetschef.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen och som har något års erfarenhet av juridiskt kvalificerat arbete. Du ska ha notariemeritering alternativt arbetslivserfarenhet som kommunjurist/biträdande kommunjurist, föredragande på domstol eller ha arbetat som biträdande jurist på advokatbyrå. Du är också van att arbeta självständigt och har ett konsultativt arbetssätt. För att trivas och för att lyckas i rollen ska du snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar av skiftande karaktär och kunna ta egna initiativ.

Som person är du analytisk, noggrann och duktig på att formulera dig i skrift. Rollen innebär att du både blir involverad i mer komplexa utredningsärenden och att du får hantera uppgifter av ad hoc-karaktär, varför det är viktigt med ett flexibelt förhållningssätt. I rollen har du många kontaktytor och därför är det av stor vikt att du är kommunikativ och lyhörd, samt har lätt för att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig ett intressant, utmanande och stimulerande arbete i en spännande organisation då vi är en kommun i stark tillväxt. Du blir en del i vårt härliga team där vi ger dig en trygg och rolig arbetsplats där du får möjlighet att utveckla och utvecklas.
På vår hemsida kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. https://www.taby.se/

Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 24 augusti 2022. intervjuer sker löpande så kom gärna in med din ansökan redan idag. Intervjuer påbörjas i mitten av augusti. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson via mail: catarina.isaksson@jurek.se eller på telefon 076-002 69 81.

Dela detta jobb

Logo
Biträdande kommunjurist till Täby kommun

Jurek