juridikjobb.se

logga

Bolagsjurist

Företag Jurek
Ort
Utgår

2020-07-24

Ansök nu

Bolagsjurist

Solix är ett investmentbolag, grundat 2014, som investerar i, och utvecklar primärt industri och servicebolag. Fokusområden för investeringarna är bolag med en omsättning med minst SEK 500 miljoner och som har huvudkontor i Sverige eller Danmark men med global verksamhet. Solix har två kontor, ett i centrala Köpenhamn och ett helt nytt kontor i centrala Malmö som är tjänstens huvudsakliga placering.
Solix värderingar, tillit, integritet och pålitlighet, går som en röd tråd genom hela organisationen och inte minst gentemot samarbetspartners. Du som söker tjänsten kan därför enkelt värderingsmässigt identifiera dig med ovanstående och utöver detta är du till din karaktär tydligt självledande, prestigelös kombinerat med en god känsla för struktur.

Tjänsten

Du är trygg i din roll som jurist och är en person med integritet som tycker om att arbeta i en administrativ och rådgivande roll. För att trivas i rollen bör man vara pragmatisk och lösningsorienterad samt tycka om att arbeta självständigt. Samtidigt utgör du en viktig del i teamet. Omfattning av tjänstens arbetsuppgifter och ansvarsområden:


• Löpande bolagsrättsliga ärenden för Solix och för portföljbolagens holdingbolag.
• Diverse legala och administrativa uppgifter i samband med förvärv och avyttringar av bolag samt vid legala omorganisationer av befintliga innehav.
• Avtalshantering och administration av incitamentsprogram i portföljbolagen.
• Solix Group AB/Solix aps avtalshantering (genomgång, arkivering, bevakning).

Din bakgrund

Du som söker innehar juristexamen med 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet. En fördel är om du varit i kontakt med bolagsrätt samt M&A. Arbetslivserfarenhet från byrå eller bolag värderas likvärdigt. Har du även goda kunskaper i ekonomi och erfarenhet från såväl svensk som dansk bolagsrätt anses detta för tjänsten fördelaktigt.

Solix erbjuder

• En bred roll där du kommer att få möjlighet att ta eget ansvar och vara en del av en dynamisk miljö. Du kommer att ingå i Solix centrala supportteam som idag består av en CFO och en ekonomiansvarig.
• En tjänst i ett härligt och professionellt team och en verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens och ansvar.
• Konkurrensmässiga villkor

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Solix AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se, vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Karin Thorstensson på telefonnummer 073-980 69 27 alternativt karin.thorstensson@jurek.se.
Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Bolagsjurist

Jurek