juridikjobb.se

Bolagsjurist– Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Bolagsjurist– Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en bolagsjurist till Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

Som bolagsjurist på Forsmarks Kraftgrupp AB kommer du att ansvara för bolagets legala frågor. Ditt uppdrag går i huvudsak ut på att säkerställa verksamheten ur ett juridiskt perspektiv. Resultatet av det arbete som du gör kommer ge juridisk grund för både kortsiktiga och långsiktiga beslut som fattas inom Forsmark. Du kommer genom aktivt deltagande i lagstiftningsarbete även att verka för rimlig och över tid hållbar lagstiftning som säkerställer att individ och omgivning skyddas

samtidigt som Forsmark kan verka effektivt och affärsmässigt.

Dina arbetsuppgifter

• Juridisk rådgivning

• Bolagsstyrning ur legalt perspektiv

• Sammanhållande för rättsprocesser

• Upprätta/granska/tolka avtal

• Utforma/granska skrivelser till myndigheter och andra externa kontakter

• Stödja bolagets styrelsearbete

Om dig

Vi ser gärna att du

• Har en svensk jur.kand. examen eller motsvarande

• Har mycket goda teoretiska kunskaper inom det juridiska området

• Har ett antal års arbetslivserfarenhet bakom dig i en roll som bolagsjurist

• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Som person är du självgående och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du samarbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har även förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johan Börjesson tfn 070 578 74 46.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Carolina Bölander tfn 073 431 12 60.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Robin Carlsberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 30 november.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Bolagsjurist– Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB