juridikjobb.se

Bolagsjurist med miljöinriktning

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Bolagsjurist med miljöinriktning

Om företaget

Vill du vara med och ställa om till ett koldioxidfritt LKAB?

Vi står inför den största omställningen i företagets 130-åriga historia, där vi sätter en ny världsstandard för gruvbrytning och utvecklar ny teknik för att tillverka koldioxidfri järnsvamp. Nu behöver vi förstärka vårt team med ytterligare en bolagsjurist med miljöinriktning.

Om tjänsten

Tillsammans med vår andra miljöjurist kommer du att stödja verksamheterna och företräda bolaget i bland annat tillståndsprövningar, tillsyns­ärenden och remisshantering. Du kommer även att bistå koncernbolagen med annan juridisk rådgivning, där innehållet kan påverkas av dina tidigare erfarenheter och intresseinriktning. Arbetet är självständigt och du kommer att vara delaktig i och verka nära alla våra verksamheter. Du ingår i en arbetsgrupp med fyra andra jurister.
Tjänsten är placerad i Luleå.

Dina kvalifikationer

Vi söker en engagerad och driven jurist med god analytisk förmåga och hög integritet. Du har jur. kan. examen, gärna tingsmeritering och erfarenhet av juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller myndighet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Som person är du positiv, flexibel och prestigelös.

Engagerad, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tanker, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i ett högteknologisk, internationellt gruvföretag med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi erbjuder också del i företagets belöningssystem, friskvård, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast det 31 januari 2021!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Malin Sundvall, tel. 070-373 81 55.

Vid frågor om rekryteringsprocessen så är du välkommen att kontakta HR business partner Madeleine Björkman, tel. 070-314 56 37.

Fackliga kontaktpersoner:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag

Dela detta jobb

Bolagsjurist med miljöinriktning

LKAB