juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bolagsjurist med miljörättslig inriktning

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-25

Ansök nu

Bolagsjurist med miljörättslig inriktning

About the job

Just nu söker Vattenfall en bolagsjurist med miljörättslig inriktning! Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som ska ta oss framåt mot en fossilfri framtid? 

Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du.

Vattenfalls juridiska avdelning ansvarar för alla juridiska frågor inom Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Avdelningen ger juridisk service till samtliga enheter inom koncernen, inklusive Vattenfalls styrelse, VD och koncernledning. 

Vi söker nu en miljöjurist som ska stödja Vattenfalls verksamhet i Norden.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team av jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till Vattenfalls nordiska verksamhet. Den miljörättsliga arbetsgruppen behöver nu, bl.a. mot bakgrund av Vattenfalls omfattande investeringsprogram, förstärkning.

Arbetet består av att ge support i miljörättsliga frågor och särskilt delta i utvecklingen av nya vindkraftsprojekt, men också att stödja andra verksamheter inom koncernen. Till uppgifterna hör att företräda Vattenfall inför domstolar och andra myndigheter. En annan viktig del är att medverka i M&A-processer som ansvarig för miljörättsliga frågor. I arbetet ingår också att ge support i remiss- och lagstiftningssammanhang samt att hålla interna utbildningar inom miljörättens område. Tjänsten kan även medföra att man får koordinera externa jurister i miljörättsliga ärenden. Resor inom främst Sverige är en del av tjänsten.

Your profile

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du som söker har en svensk jur.kand. examen (eller motsvarande), mycket goda teoretiska kunskaper och minst 4-5 års erfarenhet av kvalificerat miljörättsligt arbete, från advokatbyrå, domstol eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är van vid miljörättsliga tillståndsprocesser och att ta ett stort eget ansvar.

Vi söker en person med bred miljörättslig juridisk kompetens och med förmåga att använda de miljörättsliga kunskaperna i både tillståndsprocesser och i affärssammanhang, som t.ex. att göra en miljörättslig riskanalys inför ett investeringsbeslut.

Det är meriterande, men inte nödvändigt, om du har erfarenhet av energibranschen och av att arbeta i en projektorganisation.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad och självgående med starkt driv. Du vill ta ansvar och har ett gott omdöme samt god samarbetsförmåga. Du är kontaktskapande såväl internt som externt samt har ett stort engagemang och ger ett affärsmässigt bemötande.

Additional information

Mer information

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari! Urval och intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Placeringsort: Vi sitter i trevliga lokaler i Arenastaden, Solna.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Legal Nordic Fredrik Sundin, +46 8 7395221. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Kajsa Loman  070-285 33 64.

Fackliga representanter i Sverige: Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). För att komma I kontakt med de fackliga representanterna; var vänlig och ring Vattenfalls växel  08 739 50 00.

Övrigt

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Det finns en stor efterfrågan på vår support och vi har höga ambitioner på kvalité och snabb service. Men vi är angelägna om att våra medarbetare har en rimlig balans mellan arbete och fritid. Man kan växla mellan att arbeta i hemmet (upp till ca 50% av arbetstiden) och på kontoret.

Vattenfalls mål - Vill du vara med och göra skillnad?

Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot fossilfritt liv.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

Bolagsjurist med miljörättslig inriktning

Vattenfall AB