juridikjobb.se

logga

Bolagsjurist Skandiabanken

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Bolagsjurist Skandiabanken

Bolagsjurist till Skandiabanken

Skandia hjälper kunder att ta beslut här och nu – för ett tryggt och rikt liv på sikt.

Vi har erbjudit människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år – vi vet att det är lönsamt att förutse och förebygga. Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du ska kunna växa.

Nu söker Skandiabanken en bolagsjurist som vill bidra till ett hållbart värdeskapande i ett bolag som tar ansvar. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill få möjlighet att utvecklas i rollen som bolagsjurist inom en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner. 

Din roll
I din nya roll som bolagsjurist på Skandiabanken kommer du att ingå i ett team som idag består av fem jurister, inklusive chefsjuristen, och en paralegal. Teamet tillhandahåller juridisk rådgivning och stöd till verksamheten, ledningen och styrelsen i bland annat affärsjuridiska frågor och frågor som rör bolags- och näringsrätt.

I din roll kommer du att få möjlighet att arbeta brett och stötta våra olika verksamhetsområden i varierande juridiska frågor. Du kommer också att stötta de mer seniora juristerna i deras uppdrag. I takt med att du lär dig verksamheten och vår affär ser vi att du får allt mer eget ansvar.

Rollen innebär också att du kommer att arbeta nära Skandiakoncernens övriga jurister.

Din profil
Vi söker dig som har juristexamen med goda betyg och 1–3 års erfarenhet av juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller domstol. Erfarenhet från bank eller annan tillståndspliktig verksamhet, kunskap om regelverk på finansmarknadsområdet eller utbildning i ekonomi är meriterande.

För att lyckas i rollen som bolagsjurist hos oss är du resultatinriktad, noggrann och analytisk. Vi ser att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt föra fram dina budskap. Du är lösningsorienterad och en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med alla dina kollegor för att nå uppsatta mål. Du har samtidigt förmåga att självständigt driva dina ärenden.

Vi erbjuder
Banken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer att ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Du erbjuds en plats i ett litet team av jurister som jobbar med hög ambitionsnivå men också med ett stort mått av humor i vardagen.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!
I rekryteringsprocessen samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Om Skandia
Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Dela detta jobb

logga
Bolagsjurist Skandiabanken

Jurek