juridikjobb.se

logga

Bolagsjurist till Nord Fondkommission

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Bolagsjurist till Nord Fondkommission

Nord Fondkommission är ett värdepappersbolag med ambition att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga sparlösningar och depåtjänster till både investerare och rådgivare. Vi tror på att samarbeten skapar framgång. Distribution sker huvudsakligen genom anknutna ombud. Nord distribuerar och förvarar fondandelar, arrangerar och/eller distribuerar strukturerade placeringsprodukter samt distribuerar instrument inom private equity och företagsobligationer.

Arbetsuppgifter
Nord Fondkommission vill nu utöka sin organisation med en Bolagsjurist. Som bolagsjurist arbetar du nära verksamheten och Head of Legal, som du även rapporterar direkt till.

Ditt arbete kommer huvudsakligen gå ut på att granska och utforma avtal, ta fram nya och uppdatera mallar, samt ha ansvar för varierande juridiska frågeställningar inom områden som bl a avtalsrätt, processrätt, lagen om värdepappersbolag och MiFiD direktivet. Vidare ansvarar du för omvärldsbevakning av nya lagar och förordningar som påverkar bolaget. Du kommer således att fungera som juridisk rådgivare inom bolagets verksamhetsområden.

I tjänsten kan även andra administrativa arbetsuppgifter tillkomma vid behov.

Vem är du
Du har en juristexamen och har cirka 2 - 3 års erfarenhet av arbete advokatbyrå eller bolag inom avtalsrätt och/eller processrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete från bank och/eller finansbranschen eller om du är notariemeriterad. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Du är självständig i din roll och är van vid att jobba mot deadlines i en miljö som stundtals präglas av ett högt tempo. Som person är du lösningsorienterad, affärsmässig och trivs i en föränderlig roll. Arbetet ställer höga krav på social kompetens, egen drivkraft, initiativförmåga, noggrannhet och integritet. Vidare förväntar vi oss att du har gott omdöme, leveransförmåga samt en god kommunikativ förmåga. Du har ett gott ordningssinne och tycker det är roligt att strukturera upp saker.

Du ska inte vara rädd för att hugga i där det behövs samt är stresstålig. Du kommer att sitta centralt i Stockholm samt jobba i ett härligt team med breda arbetsuppgifter Det är högt tempo och snabba beslutsvägar. Du bör ha god servicekänsla och alltid vilja ge det lilla extra både internt samt externt.

Du erbjuds
Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med högt i tak. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan snarast.

Dela detta jobb

logga
Bolagsjurist till Nord Fondkommission

Jurek