juridikjobb.se

Swedavia AB är ett statligt helägt bolag som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,9 miljarder kronor och har ca 3 200 medarbetare. Driften av flygplatser utgör tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet och vi måste i vårt dagliga arbete förhålla oss till gällande miljölagstiftning. Swedavia och dess dotterbolag tillämpar upphandlingslagstiftningen vid sina upphandlingar. Swedavia lyder dessutom under ett antal flygplatsspecifika regelverk.  

Enheten Legal, som hör till Koncernenheten Governance & Compliance, hanterar alla juridiska frågeställningar inom Swedavia, med undantag för arbets- och skatterätt. Legal består för närvarande av sju bolagsjurister och enheten sitter samlad på Stockholm Arlanda Airport. Till enheten hör även Claims som består av två medarbetare.  

I Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Du kommer till en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du kommer att få möjlighet att växa och ta eget ansvar.  

Dina arbetsuppgifter  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att bistå med löpande affärsjuridisk rådgivning till Swedavias flygplatser och koncernenheter. Din roll kommer framför allt att innefatta legalt stöd inför tecknande av diverse kommersiella avtal och att under pågående förhandlingar stödja organisationen. Du kommer därför att arbeta brett med affärsjuridik, med inslag av hyresrätt, konkurrensrätt, tvistelösning och flygplatsspecifik lagstiftning. Den löpande verksamheten genererar vidare behov av affärsjuridiskt stöd i en mängd skiftande frågor som du förväntas kunna hantera på ett självständigt och professionellt sätt.  

Din profil  

Du är jurist och har cirka tre till fem års bred erfarenhet av affärsjuridiskt arbete, exempelvis från advokatbyrå eller bolagsjuristavdelning. Du är noggrann och analytisk med ett utåtriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du har vana att jobba självständigt med eget ansvar men tycker om att samarbeta och vara en del av ett team. Du har ett kommersiellt tänkande och tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo. Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du prestigelös och initiativkraftig och har en god förmåga att leverera under tidspress. Du har hög integritet och god förmåga att prioritera.   

Vi erbjuder  

Heltidstjänst i en serviceinriktad miljö med högt tempo och god teamkänsla. Du kommer att tillhöra Swedavia AB:s koncernenhet Governance & Compliance och rapportera till chefsjuristen.  

På våra flygplatser möter vi hela världen. Vi ser att olikheter och mångfald berikar och är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. I våra rekryteringar använder vi oss av arbetspsykologiska tester. 

Anställning och kontakt  

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här; https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering: Stockholm Arlanda Airport.  

Vid frågor, vänligen kontakta: Chefsjurist Anna Bovaller; 0708-19 22 21 eller Bolagsjurist Jesper Sandahl mobil 070-964 97 14.  

Välkommen med din ansökan senast 10 juni 2019.  

Ansökningar hanteras löpande.

Bolagsjurist till Swedavia

Företag Swedavia AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-10

Ansök nu

Dela detta jobb