juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch och är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv.

En viktig del av Byggföretagens verksamhet är att ge våra medlemsföretag service och rådgivning inom entreprenad- och upphandlingsjuridik. Efterfrågan på dessa tjänster är stor och vi söker därför en entreprenadjurist till regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm.

Om tjänsten

I rollen som entreprenadjurist kommer du att bistå våra medlemmar med juridisk rådgivning. Du kommer bedriva branscharbete genom olika utskott och referensgrupper samt hantera tvister inom entreprenadrätt och upphandling. Vi arbetar proaktivt för att lyfta kompetensnivån inom entreprenadrätt och du kommer därför att hålla utbildningar såväl internt som externt via Byggbranschens Utbildningscenter (BUC). Utöver det kommer du att vara delaktig i framtagande av informationsmaterial samt vara föredragande vid informationsträffar och webbinarier.

Tjänsten ingår i region Öst som består av drygt 20 medarbetare. Regionen omfattar Stockholm/Gotland och har ca 1200 medlemsföretag. Du kommer att tillhöra ett team bestående av fyra entreprenadjurister och en juristassistent. Teamet har ett nära samarbete med entreprenadjuristerna på det nationella kansliet på Storgatan i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och minst tre års erfarenhet av entreprenad- eller upphandlingsjuridik. Intresse för dessa rättsområden är viktigt då det är här tonvikten i vårt arbete ligger. Det är meriterande med erfarenhet av förhandling, offentlig upphandling samt tvistlösning. 

Vid sidan av arbetslivserfarenheten lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna. Din sociala kompetens och samarbetsförmåga värdesätts högt. Det är viktigt att du är prestigelös och kan ta dig an arbetsuppgifter även utanför ditt huvudsakliga ansvarsområde. Du förväntas ta eget ansvar och kunna arbeta självständigt samtidigt som du i många frågor kommer att samarbeta med övriga kollegor på avdelningen. Gillar du dessutom samhällspolitiska frågor och vill bidra till en sund och säker byggbransch så är det här jobbet för dig.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande roll, ett brett nätverk inom byggbranschen och ett självständigt arbete med mycket frihet under ansvar.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och värnar om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, 30 dagars semester, 5 dagars arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Vi tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Din ansökan

Låter det som jobbet för dig? Skicka då din ansökan till oss senast den 23 maj 2022, urval sker löpande. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta region Östs chefsjurist Claes Sahlin, claes.sahlin@byggforetagen.se.

 

logo

Byggföretagen söker entreprenadjurist

Ort
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Dela detta jobb