juridikjobb.se

Chef Contract Management – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-12

Ansök nu

Chef Contract Management – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Som chef för gruppen Contract Management kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare samt stödja elnätsaffärens roll i Vattenfalls vision att bli fossilfria inom en generation.

Vi söker dig som vill vara en nyckelperson i Vattenfall Eldistribution vad gäller dialogen med kontrakterade entreprenörer och leverantörer, strategier samt styrning, förvaltning och uppföljning av avtal på vår fortsatta väg mot att vara en Professionell Beställare. Gruppen ansvarar för strategisk och taktiskt utveckling samt styrning och förvaltning av Vattenfall Eldistributions leverantörsavtal.Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig.

Du kommer att

 • Leda en avdelning med 17 medarbetare som ansvarar för utveckling, uppföljning och förvaltning och av våra konkurrensutsatta entreprenör- och leverantörsavtal.
 • Ansvara för och förvalta stora delar av Eldistributions leverantörsavtalsportfölj utifrån ett verksamhetsövergripande perspektiv.
 • Ansvara för samordning och stöd till Eldistributions verksamheten i avtals- och upphandlingsfrågor.
 • Äga och driva arbete för att vidareutveckla processen ”Upphandla och Förvalta leverantörsavtal” samt gränssnittet mot enheten: Vattenfall Inköp.
 • Skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
 • Du rapporterar till Enhetschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.
 • Driva och delta i strategiska diskussionerna och ställningstagandena för att fortsätta utveckla och förbättra vår inriktning, omfattning och processer relaterade till våra leverantörsavtal.

Vi söker dig som har

 • Ledarerfarenhet från tidigare chefspositioner, gärna inom eller med gränssnitt till energibranschen.
 • God förmåga att leda en grupp som arbetar med högt tempo, stor drivkraft och med en starkt utvecklings- och förbättringskultur.
 • Erfarenhet av att arbeta med entreprenadjuridik, upphandling och leverantörförvaltning utifrån ett affärsmässigt perspektiv.
 • Erfarenhet och förmåga att arbeta i större organisationer vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
 • Relevant akademisk utbildning.
 • Mycket god förmåga uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet från energibranschen.
 • Erfarenhet från upphandling enligt LUF. 

För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg och trovärdig i ditt ledarskap och du trivs med att leda dina medarbetare genom förändringar. Du bidrar med struktur och du har en god förmåga att skapa samarbeten med interna och externa parter för att nå resultat.

Vi erbjuder dig
Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Övrig information
Rekryterande chef: Saira Alladin, tel: +46 722 00 58 24
Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46 730 85 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Befattning: Chef för avdelningen Contract Management
Placeringsort: Stockholm (Solna), Trollhättan eller Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 12 Maj.   

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

#LI-JM1 

Dela detta jobb

Chef Contract Management – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB