juridikjobb.se

Chefsjurist

Företag Riksrevisionen
Ort
Utgår

2021-01-20

Ansök nu

Chefsjurist

Vill du bidra till utvecklingen av den statliga verksamheten? Just nu söker Riksrevisionen en chefsjurist tillika avdelningschef med stort samhällsengagemang som vill leda och fortsätta att utveckla vårt juridiska arbete vid myndigheten!

Som avdelningschef leder du arbetet vid rättsavdelningen vilket innebär att du har personalansvar för 8 personer. Tillsammans med dina medarbetare medverkar du genom rättsligt stöd och kvalitetssäkring till att verksamheten på Riksrevisionen bedrivs rättsenligt. Myndighetens dataskyddsombud är placerad vid avdelningen.

Som chefsjurist har du en rådgivande roll och verkar som stöd för riksrevisorn och riksrevisionsdirektören i deras ledning av myndigheten när det gäller frågor av strategisk karaktär eller principiell betydelse. Du ingår i Riksrevisionens ledningsgrupp och bidrar till en gemensam helhetssyn gällande myndighetens verksamhet, prioriteringar och mål. Ett viktigt uppdrag är att fortsätta stärka det juridiska stödet till både granskningsverksamheten och myndighetens internationella verksamhet.

Vi ser att du har ett stort samhällsintresse. Arbetet som chefsjurist vid Riksrevisionen erbjuder unika möjligheter att få inblick i stora delar av den statliga verksamheten. Våra ledord är öppenhet, oberoende och professionalism.

Vi söker

Vi söker dig som har:

  • juridisk examen
  • minst 5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom statlig myndighet eller annan statlig verksamhet
  • minst 2 års chefserfarenhet med personalansvar
  • tidigare erfarenhet av budgetansvar
  • intresse för och erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du som söker har dokumenterad ledarskapsutbildning och erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp. Meriterande är även kunskaper om och erfarenheter av konstitutionella och förvaltningsrättsliga frågor, till exempel offentlighet och sekretess, samt om du är tingsmeriterad.

Som person är du tydlig och har ett pragmatiskt och utvecklingsorienterat arbetssätt. Du har förmåga att motivera medarbetare samt är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Du är analytisk och strukturerad och har en god strategisk förmåga. Du fungerar väl också under pressade arbetssituationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Vår arbetsplats är belägen på St Eriksgatan 117 i Stockholm.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde är enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-01-20.

Mer information om anställningen

Riksrevisionsdirektör Claudia Gardberg Morner, 08-5171 44 68

Fackliga företrädare

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272

Elin Sundberg, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4060

Om Riksrevisionen

Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppdrag att genomföra oberoende granskning av statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar har använts effektivt och om myndigheter har redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultatet av våra granskningar får ofta uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändring i viktiga samhällsfrågor. Vi företräder också Sverige som nationellt revisionsorgan och bedriver utvecklingssamarbeten med revisionsmyndigheter i Afrika, Asien och östra Europa.

Dela detta jobb

Chefsjurist

Riksrevisionen