juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefsjurist till Infranode

Ort
Utgår

2022-02-12

Ansök nu

Chefsjurist till Infranode

Infranode är en ledande Nordisk förvaltare av infrastrukturfonder med långsiktig ägarhorisont på minst 25 år och fokus på hållbara investeringar. Infranode förvaltar över 15 miljarder kronor och har kontor i Stockholm, Helsingfors och Oslo. Infranode investerar i och äger samhällsinfrastruktur som möjliggör en säker avkastning och en positiv utveckling för verksamhet och samhälle. Fokus ligger på att investera i tillgångar inom energi/förnybart, transport, telekom och social infrastruktur såsom samhällsfastigheter. Infranode har idag investerat i 10 portföljbolag, vilket förväntas fördubblas de närmaste åren. Investerare i Infranodes fonder är ansvarsfulla pensionsfonder och institutioner såsom KPA Pension, Folksam, EIB, Ap4 och Keva.

Vi är under stark tillväxt och söker därför en framåtgående och affärsorienterad chefsjurist med intresse för hållbarhet, som både vill utvecklas med oss och bidra till vår utveckling. Placering är huvudkontoret i Stockholm.

Om rollen

I samband med att vi växer ökar även de legala och regulatoriska kraven. För att möta detta måste vi vidareutveckla vår juristfunktion. Vi söker därför en chefsjurist som vill arbeta för en bättre infrastruktur idag och för kommande generationer.

Som chefsjurist på Infranode kommer du att ha ett strategiskt perspektiv men även stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av juridiska frågor, med tonvikt på bland annat Private Equity, AIFM, regel- och ramverk kring hållbarhet, allmän bolagsrätt och kommersiell avtalsrätt. I rollen ingår bland annat:

  • Att rådge i legala och regulatoriska frågor i mycket nära samarbete med verksamheten, ledning och styrelse. 

  • Att leda utvecklingen och effektiviseringen av Infranodes juristfunktion.

  • Att agera som länk mellan ledningsgrupp och styrelse.

  • Att arbeta strategiskt med företagets affärs- och produktutveckling ur ett legalt och regulatoriskt perspektiv.

Din Profil

För att trivas hos oss behöver du dela våra värdegrunder. Vi tror på att bygga ett mer hållbart samhälle och har därför ansvarsfulla och långsiktiga investeringar som förbättrar för invånare, miljö och våra framtida pensioner. Dessa värdegrunder genomsyrar hela organisationens och verksamhetens arbetssätt och det är därför viktigt att du vill jobba på ett hållbart och långsiktigt sätt, samt i ett högt tempo. Du behöver dela vår uppfattning om att hållbarhet utgör kärnan i framgångsrika affärer.

Vi söker dig som har svensk juristexamen och minst åtta års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och bolag. Du ska ha bred erfarenhet inom bland annat bolagsrätt, M&A och transaktioner och finansrätt. Vi ser vidare att du har flera års erfarenhet från att jobba i en organisation med någon typ av tillväxt och som står under Finansinspektionens tillsyn, gärna från Private Equityfond. 

För att du ska passa in i rollen och i företaget är det viktigt att du är affärsmässig, trygg i dig själv och inger förtroende. Det är viktigt att du ser regelverk som en inkorporerad del av affärsutvecklingen och att du drivs av förändring och utveckling. Du bör även vara stresstålig och ha vana av att arbeta proaktivt, självständigt och verksamhetsnära på ett lösningsorienterat sätt. Vi är en platt, snabb och flexibel organisation och det är därför viktigt att du är prestigelös, öppen, ödmjuk och affärsdriven på ett hållbart sätt. Vi söker någon som kan tänka utanför boxen, ha ett långsiktigt fokus och arbeta med utveckling.

Vi är övertygade om att mångfald och olika erfarenheter och perspektiv driver Infranode framåt och hjälper oss att skapa en inspirerande arbetsmiljö där vi tillsammans kan uppnå vår vision om långsiktighet. Vi prioriterar work-life balance, samtidigt som vi jobbar målinriktat mot ett starkare och mer hållbart samhälle.

Din ansökan

Låter det här utmanande och roligt? Då ska du skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vi rekryterar löpande så ansök redan idag.

För frågor gällande Infranode och/eller tjänsten, vänligen kontakta Zarina Virsholm på +46 733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se

Varmt välkommen med din ansökan idag.

Dela detta jobb

Chefsjurist till Infranode

Sharp Recruitment & Consultants