juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefsjurist till nybildad enhet

Solna

Ref 2.2.1-01564-2021

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar möjlighet för utbildning, utveckling och utbyten både nationellt och internationellt?

Vi söker nu en chefsjurist tillika enhetschef till en ny juridisk enhet. För att stärka den juridiska funktionen på myndigheten bildas den 1 januari 2022 den juridiska enheten som kommer att ansvara för myndighetens juridiska frågor, registratur och arkiv. På enheten arbetar verksjurister, registratorer och en arkivarie. Enheten ingår i den nybildade avdelningen för verksamhetsstöd och kommer att vara en av fem enheter på avdelningen. Avdelningen står inför en spännande förändringsresa, där det finns stora möjligheter för dig som chefsjurist att påverka arbetet, både på den egna enheten och avdelningsövergripande.  

Juridiska enheten ansvarar för att ge chefer och medarbetare stöd och vägledning i juridiska frågor inom myndighetens verksamhetsområde. I ansvaret ingår föreskriftsarbete, framtagande av styr- och stöddokument, kvalitetssäkring av beslut, avtal och överenskommelser samt att hålla utbildningar inom enhetens ansvarsområde. Enheten ansvarar även för att ta fram informationshanteringsplaner för bevarande och gallring. Vidare ansvarar enheten för implementering av e-arkiv på myndigheten.

Vad du kommer att göra/ansvara för

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom den juridiska enheten. Du har budgetansvar, ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen, men har också i strategiska frågor en direkt dialog med myndighetens generaldirektör (GD). Du ansvarar för enhetens hela verksamhet och myndighetens övergripande juridiska frågor samt är ett viktigt stöd till GD och övriga chefer. Du har det övergripande ansvaret för registratur och arkiv. Som chefsjurist samordnar du det juridiska stödet på UHR och ansvarar ytterst för de juridiska bedömningarna. Du är ansvarig utgivare för UHR:s författningssamling.

Även andra uppgifter kan förekomma.

Du som söker

Du har:

 • Svensk juristexamen (jur.kand. examen)

 • Flerårig chefserfarenhet

 • Goda kunskaper i förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess och annan myndighetsjuridik

 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom statlig förvaltning

 • Kunskaper i regelverket kring registratur och arkiv

 • Erfarenhet av föreskriftsarbete

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
   

Det är meriterande om du har:

 • Statlig chefserfarenhet, tex som chefsjurist

 • Erfarenhet av lagstiftningsarbete

 • Kunskaper i och erfarenhet av högskolejuridik

 • Kunskaper i och erfarenhet av upphandlingsjuridik

 • Kunskaper inom och erfarenhet av integritetsskyddslagstiftningen, t.ex. som dataskyddsombud

 • Deltagit eller lett förändringsarbete exempelvis digitalisering av processer
   

För att fungera bra i rollen som chefsjurist behöver du:

 • Ha mycket goda chefs- och ledaregenskaper, så som förmåga att prioritera, planera, delegera och följa upp verksamheten samt fatta beslut genom delaktighet

 • Ha förmåga att bygga upp och utveckla en verksamhet

 • Ha ett konsultativt och lösningsorienterat förhållningssätt och kan på ett pragmatiskt sätt möta upp verksamhetens behov

 • Ha god kommunikativ förmåga och kan förklara och förankra juridiska aspekter för personer som inte dagligen arbetar inom området.

 • Ha god förmåga att skapa och bibehålla relationer.
   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och erbjuder

Universitets- och högskolerådets vision är utbildning, utbyte och utveckling – för alla som vill vidare och speglar väl myndighetens uppdragUHR har flera uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter till utveckling genom utbildning och internationella utbyten. Vi är cirka 320 anställda i Stockholm och Visby. UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

UHR:s avdelning för verksamhetsstöd ansvarar för strategiskt ledningsstöd till generaldirektören och även stöd till kärnverksamheten inom områden som ekonomi, IT, juridik, kommunikation och HR.

Anställningen omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. UHR tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort är Solna.

Våra villkor och förmåner

Mer om UHR

Ansök och bli en av oss!

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-01564-2021. Sista ansökningsdatum är 2 december 2021.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Novare Public, vid frågor kontakta rekryteringskonsult Anne Boberg, tfn. 073 515 51 29 alternativt via e-post anne.boberg@novare.se. Representant för SACO är Kerstin Martinez tfn. 010-470 04 69 och för ST Robin Johansson tfn. 010-470 05 39.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Chefsjurist till nybildad enhet

Universitets- och högskolerådet