juridikjobb.se

DO söker en utredare till myndighetschefens stab

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-26

Ansök nu

DO söker en utredare till myndighetschefens stab

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en utredare med erfarenhet av kvalificerat arbete med rättighetsfrågor. Tjänsten är placerad vid myndighetschefens stab.

Staben

Stabens uppdrag är att bistå ombudsmannen (myndighetschefen) i strategiska och löpande frågor. I enhetens uppdrag ingår att samordna myndighetsövergripande frågor såsom myndighetens styr- och ledningsprocesser, rapporteringar till regeringen och löpande kontakter med Regeringskansliet. På staben arbetar myndighetens chefsjurist och pressansvarig, en expert inom diskrimineringsjuridik, en planeringssekreterare samt stabschefen.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att delta i stabens löpande arbete samt att utarbeta underlag inför ombudsmannens ställningstaganden till frågeställningar av strategisk och myndighetsövergripande karaktär, liksom att utforma underlag och skrivelser till andra institutioner och organisationer. Underlagen kan bestå av olika former av analyser och utredningar.

I arbetet ingår det också att såväl delta i som till stor del samordna DO:s internationella arbete. Du arbetar med löpande omvärldsbevakning av verksamhet vid internationella och europeiska institutioner/nätverksorgan med koppling till myndighetens verksamhetsområde. Du deltar också i den löpande bevakningen av den internationella rättsutvecklingen inom myndighetens område. Arbetet kan medföra resor, främst inom Europa.

Kravprofil

Vi söker dig med

 • akademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammet,
 • god juridisk skicklighet,
 • aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete med sakfrågor kopplade till DO:s verksamhetsområde från såväl ett nationellt som europeiskt/internationellt perspektiv, eller motsvarande erfarenhet av arbete med rättighetsfrågor inom ett närliggande område,
 • mycket god analytisk förmåga och aktuell erfarenhet av att i din yrkesroll omsätta den i operativ verksamhet,
 • mycket god aktuell erfarenhet av att bereda och rapportera underlag till ledningsfunktion och andra intressenter,
 • god förståelse för hur myndigheter styrs och erfarenhet av arbete i statlig förvaltning,
 • mycket god vana av skriftlig och muntlig framställning av komplexa frågeställningar,
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du ska därutöver

 • ha förmåga att hantera omfattande och komplext material och göra strategiska bedömningar utifrån verksamhetens behov,
 • ha mycket god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, ha initiativkraft och snabbt kunna sätta dig in i olika sakfrågor/rättsliga frågor,
 • vara noggrann och kunna kvalitetssäkra ditt och andras arbete,
 • kunna samarbeta, samverka och skapa goda relationer med olika aktörer internt och externt,
 • kunna dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till både medarbetare och chefer,
 • vara prestigelös, lösningsinriktad och lyhörd för verksamhetens behov,
 • kunna representera myndigheten i olika externa formella sammanhang,
 • uttrycka dig mycket väl i tal och skrift,
 • vara tydlig och lyhörd i din kommunikation,
 • ha hög integritet och inge förtroende,
 • möta människor med respekt. 

Meriterande

 • erfarenhet av europeiskt samarbete inom EU eller Europarådet eller annan erfarenhet av internationellt arbete som DO bedömer som likvärdigt.

Stor vikt kommer att läggas vid förmågekraven. Skriftliga och muntliga arbetsprov kan förekomma i rekryteringen.

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Om DO

DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Varje medarbetare har eget arbetsrum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Minna Aspnäs via mobil 070-735 20 23 eller via e-post minna.aspnas@source-executive.se alternativt Max Hedgren via mobil 070-777 50 36 eller via e-post max.hedgren@source-executive.se.

Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Med anledning av rådande omständigheter på grund av coronaviruset kan det bli aktuellt att intervjuer genomförs via Skype.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 9 november 2020 via ansökningsfunktionen på do.se (under Lediga jobb) alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 med referensnummer LED 2020/378. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

Dela detta jobb

DO söker en utredare till myndighetschefens stab

Diskrimineringsombudsmannen