juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

DPO till Apoteket

Ort
Utgår

2022-07-07

Ansök nu

DPO till Apoteket

Apoteket, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

Nu söker vi ett Dataskyddsombud (DPO) till vårt huvudkontor i Solna.

Om tjänsten

Apoteksmarknaden utvecklas i en hög takt och Apoteket investerar i många nya digitala lösningar för framtiden. Eftersom hälsa och läkemedel är känsliga personuppgifter lägger vi stor vikt att värna om våra kunders och anställdas personuppgifter. Din roll som DPO har stor betydelse för Apoteket, idag och i framtiden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

  • vara ett kunskapsstöd och övervaka den interna efterlevnaden inom Apoteket gällande dataskyddsförordningen och annan tillämplig dataskyddslagstiftning såsom apoteksdatalagen

  • upprätta och uppdatera interna policys kopplat till Apotekets personuppgiftshantering

  • bistå i utredning av misstänkta dataintrång och övriga personuppgiftsincidenter samt att rapportera personuppgiftsincidenter till Integritetsskyddsmyndigheten

  • omvärldsbevakning och nätverkande/kunskapsinhämtning rörande dataskyddsförordningen och annan integritetslagstiftning inom apoteksbranschen

  • fungera som kontaktperson för registrerade och bevaka deras rättigheter enligt dataskyddsförordningen

Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor inom informations- och IT-säkerhet.

Om dig 

För rollen som DPO söker vi dig som har flera års erfarenhet av att vara dataskyddsombud. Vidare har du goda kunskaper inom dataskyddsförordningen och övriga tillämpliga dataskyddsregelverk. Det är särskilt meriterande om du har en juristexamen samt tidigare erfarenhet av hantering av känsliga personuppgifter, likaså om du har erfarenhet från retail.

Som person är du bra på att driva och utveckla processer och strukturer. Du tar ägarskap, är proaktiv och har hög integritet. Vi hoppas att du, liksom vi, ser till att ha roligt samtidigt som du levererar resultat.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se eller Sara Isenberg på 0732 09 10 46 eller på sara.isenberg@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Kontakt

Sharp Recruitment & Consultants

Zarina Virsholm, ansvarig rekryterare, tel. 0733 99 07 27 och mail zarina.virsholm@sharprecruitment.se

Sara Isenberg, senior rekryteringskonsult, tel. 0732 09 10 46 och mail sara.isenberg@sharprecruitment.se.

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

DPO till Apoteket

Sharp Recruitment & Consultants