juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Drivande jurist

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-19

Ansök nu

Drivande jurist

Ref 22-5219

Vill du bidra till ett samhälle där konsumenter kan känna sig trygga med att deras rättigheter är väl tillgodosedda? Är du initiativrik och har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete? Då kan du vara den vi söker!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

PTS arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.
Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går mycket snabbt. Det blir i allt större utsträckning nödvändigt för konsumenter att nyttja digitala tjänster och kommunikationsmöjligheter för att vara en del av samhället. Enheten för konsumenträttigheter arbetar för att konsumenter ska känna sig trygga med att deras rättigheter är väl tillgodosedda, och kunna göra aktiva och välinformerade val. 

Som jurist på enheten arbetar du med att inom enhetens ansvarsområden bland annat

  • handlägga tillsynsärenden

  • göra utredningar och skriva rapporter eller beslut

  • samverka med regeringskansliet, andra myndigheter, branschföreträdare, organisationer och olika typer av arbetsgrupper och företräda PTS i olika sammanhang

  • medverka i och leda projekt

  • svara på frågor från allmänheten via telefon och mejl

Vi söker dig med:

  • Juristexamen eller motsvarande juridisk utbildning

  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

  • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete 

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med frågor från telekomområdet, det konsumenträttsliga området, integritetsfrågor eller från annan statlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker personer som är initiativrika, drivande och självgående med mycket god samarbetsförmåga och vilja att samverka internt och externt, samt har förmåga att se sakfrågor i ett helhetsperspektiv

Enheten
Verksamheten styrs i hög grad av den politik som regeringen fastställt inom telekomområdet och arbetet medför möjligheter att påverka utvecklingen och bidra till samhällsnytta. Enheten har tre huvudsakliga ansvarsområden, slutanvändares rättigheter enligt lagen om elektronisk kommunikation ska tillgodoses och användarnas rätt till konfidentiell kommunikation och möjligheten att styra över hur deras uppgifter används. Enheten ansvarar också för myndighetens funktion för kontakter med allmänheten och kommer att ansvara för myndighetens externa visselblåsarfunktion. 

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsterna är tillsvidareanställningar med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 19 maj

För mer information kontakta enhetschef Sally Stenberg, 08-678 58 92 eller HR-specialist Åsa Stål, 08-678 58 21

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Drivande jurist

Post- och telestyrelsen - PTS