juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef till enheten Juridik

Företag Riksgälden
Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Enhetschef till enheten Juridik

Ref RG 2021/1018

Är du jurist med chefserfarenhet, har du god kunskap om Riksgäldens uppdragsområden och vill leda och utveckla arbetet på enheten Juridik? Vi erbjuder en utvecklande roll med juridiska frågor i finansmarknadens centrum.

På Riksgälden är du med och skapar samhällsnytta i finansmarknadens centrum. Hos oss jobbar du med proffsiga kollegor på en myndighet där varje medarbetare fyller en viktig funktion och där det sällan är långt till beslut. Tillsammans ser vi till att statens kostnader och risker blir så låga som möjligt. Det vi gör är viktigt på riktigt.

Vi erbjuder dig

Som chef för enhet Juridik leder du medarbetarna i arbetet med att bistå myndigheten med kvalificerat juridiskt stöd inom Riksgäldens samtliga uppdragsområden. Enheten består av 10 skickliga jurister som du har budget- och personalansvar för. Du arbetar nära Riksgäldens chefsjurist, som ingår i verksledningen. Som enhetschef för Juridik sitter du i avdelning Stabs ledningsgrupp, som består av enheterna Risk, Säkerhet och Kommunikation och leds av Stabschefen. 

Din profil

  • Dokumenterad chefserfarenhet

  • Jur. kand. eller motsvarande examen

  • Minst sju års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom huvuddelar av Riksgäldens uppdragsområden

  • God kunskap om statlig förvaltning och styrning

  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

  • Svenskt medborgarskap, anställningen är placerad i säkerhetsklass och det är därför ett krav

Det är meriterande om du har erfarenhet av utvecklingsprojekt inom Riksgäldens uppdragsområden och av kvalificerat juridiskt arbete vid krisliknande förhållanden, liksom samverkan med för Riksgälden relevanta myndigheter.

Du som person:
För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg, stabil person som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du trivs med att motivera kvalificerade medarbetare och du arbetar bra tillsammans med andra. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samtidigt som du alltid styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Du ser till hela verksamhetens bästa när du fattar beslut och kan förändra din inriktning när målen ändrar sig. För att nå målen planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt.

Du är en god kommunikatör med förmåga att såväl i tal som i skrift - på svenska och engelska - förmedla svåra frågor på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Välkommen att ansöka med CV, personligt brev och examensbevis via www.riksgalden.se/jobb, senast den 5 december 2021. Ange referens RG 2021/1018. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och tillämpar sex månaders provanställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Om tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass kommer även en registerkontroll att ske. För information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist 08-613 46 96 eller stabschefen Jörgen Eklund 08-613 45 95 och angående rekryteringsprocessen och övriga frågor HR-chef Ann-Sofi Jupiter 08-613 46 77. Fackliga representanter är: Ellen Karlberg, Saco-S och Ricard Lalander, ST-Riksgälden som nås via växeln: 08-613 45 00

Om Riksgälden
Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm och vi är drygt 220 anställda. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. För mer information se riksgalden.se

Dela detta jobb

Enhetschef till enheten Juridik

Riksgälden