juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Scandinavian Biogas söker entreprenadrättsjurist

Ort
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Scandinavian Biogas söker entreprenadrättsjurist

Scandinavian Biogas är en ledande nordisk producent av biogas som fordonsbränsle. Biogasen är CO2-neutral och utvinns ur avloppsslam och avfall från hushåll och lantbruk samt industriellt organiskt avfall. Idag finns anläggningar i Sverige, Norge och Korea. Vår målsättning är att vara det ledande företaget i storskalig framställning av biogas och biogödsel vilket vi är på god väg att bli! Den nordiska sektorn för tunga vägtransporter är det viktigaste området för bolagets tillväxtambitioner i nuläget, men biogasmarknaden förväntas även växa inom sjötransporter och industrin. Samtidigt har efterfrågan på flytande biogas (BioLNG) ökat kraftigt under de senaste åren, och utbudet av biogasdrivna fordon har blivit större. 

Biogasbranschen genomgår just nu ett teknikskifte -från produktion av komprimerad fordonsgas till produktion av förvätskad metan – Liquefied Biogas eller Bio-LNG. Som en del i detta ställer Scandinavian Biogas om befintliga anläggningar till Bio-LNG-produktion samt arbetar med etablering av nya produktionsanläggningar.

Under 2021 levererade företaget 366 GWh till marknaden. Scandinavian Biogas har 100 anställda och hade en omsättning på 394 MSEK och är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Vill du vara med att bidra till att ställa om till ett hållbart samhälle och delta i en tillväxtresa inom energibranschen?

Vi söker en entreprenadrättsjurist till en nyinrättad tjänst på Scandinavian Biogas. Du kommer att ingå i ett positivt, engagerat och kompetent litet juristteam tillsammans med chefsjuristen, som tillhandahåller legal support till hela koncernen. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

I din roll kommer du utöver sedvanligt bolagsjuristarbete i noterad miljö att stötta investeringsprojekten med din juridiska kompetens i greenfield och brownfield projekt. Inom koncernens funktioner Program Office och Growth Enhancement kommer du tillsammans med kompetenta kolleger inom sina respektive professioner bidra med att utveckla och stötta våra projekt i de olika projektfaserna. Du kommer att få möjlighet att arbeta med modern innovativ teknik i en positiv och entreprenöriell anda i en inkluderande arbetsmiljö och erbjudas en roll där du kan växa och utvecklas.

Vi söker dig som efter juristutbildning har några års erfarenhet som biträdande jurist på advokatbyrå eller bolag där du huvudsakligen arbetat med entreprenadrätt och förhandlat standardavtal som förekommer inom branschen. Vidare är det en fördel om du jobbat inom biogas, olja, gas, vattenrening, process- och kemiindustri eller pappers- och massaindustri.

För att vara framgångsrik i din roll bör du vara drivkraftig, självständig och kunna planera dina arbetsuppgifter samt ha ett sinne för affären.

Arbetet är brett och varierat och kommer att spänna över ett flertal olika rättsområden och jurisdiktioner. Bland annat kommer arbetsuppgifterna innebära att:

  • Stödja verksamheten, huvudsakligen expansions- och nybyggnationsprojektmed juridiska bedömningar, avtalsskrivning, avtalsförhandling och avtalsstöd under genomförandefas av projekt inom entreprenadrättens område.

  • Hantera kommersiella avtal inom bl.a. försäljning och inköp.

  • Företagsförvärv

  • Compliance

  • Alla sorter av frågor som förekommer inom ramen för bolag i noterad miljö

  • Legal rådgivning till hela organisationen i olika frågor

Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som i skrift är en förutsättning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Har du frågor om tjänsten, kontakta gärna Rosita von Feilitzen, tfn: 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev och betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg till: www.vonfeilitzen.se. Urvalet sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Dela detta jobb

Scandinavian Biogas söker entreprenadrättsjurist

von Feilitzen & Partners AB