juridikjobb.se

logga

Erfaren arbetsrättsjurist till Livsmedelsföretagen

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Erfaren arbetsrättsjurist till Livsmedelsföretagen

Vi utökar vårt kompetenta team av duktiga arbetsrättsjurister på Livsmedelsföretagen. Vi söker nu en erfaren arbetsrättsjurist och förhandlare med juris kandidat- eller juristexamen med flerårig yrkeserfarenhet av området i teori och praktik. Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap? Vill du arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren? Då är detta tillfället för dig.

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en framträdande del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom sitt område - varav förhandlingsavdelningen består av åtta personer som arbetar i nära nog unik teamkänsla. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 55 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister företräder företagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal med våra fackliga motparter.

Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att ha kontakt med några av Sveriges största och mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre. Du kommer snabbt att få eget ansvar för ett eller flera branschområden och kollektivavtal samtidigt som du kommer att delta i hela teamets verksamhet och insatser. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du besitter en mycket hög servicenivå.

Förutom din betydande kompetens inom arbetsrätt och förhandling är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig synnerligen väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och stark integritet. Du är analytisk med god förmåga att pedagogiskt förmedla innehåll i lagar, regelverk och kollektivavtal.

På vårt kansli vinnlägger vi oss alla om en mycket god kollegial samvaro och atmosfär med högt i tak, kamratskap och ömsesidig respekt i en fräsch och modern arbetsmiljö med den senaste tekniska utrustningen, där våra jurister sitter i egna tjänsterum.

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen. Du har flera års erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol, bolag eller organisation. Erfarenheter från kollektivavtalsförhandlingar på riksnivå är meriterande, liksom processföring i domstol. Du kommer att få mycket stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar direkt till förhandlingschefen.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Dela detta jobb

logga
Erfaren arbetsrättsjurist till Livsmedelsföretagen

Jurek