juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Försäkringsjurist till Brandkontoret

Ort
Utgår

2022-07-07

Ansök nu

Försäkringsjurist till Brandkontoret

Brandkontoret är specialister på fastighetsförsäkringar i Stockholm. Vi grundades redan 1746 och vänder oss till fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och privata ägare av flerbostadshus som värdesätter ett personligt bemötande och bra produkter. Förebyggande fastighetsvård ligger oss varmt om hjärtat.

Vi växer och behöver stärka upp vår skadeavdelning. Vi söker därför en senior försäkringsjurist som kommer få en central roll i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Tjänsten är placerad på vårt kontor vid Mynttorget i Gamla stan.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som försäkringsjurist på Brandkontoret kommer du arbeta i en liten och personlig verksamhet där fokus ligger på att leverera hög service till våra kunder. Du kommer att arbeta i ett nära team om sex personer och förväntas kunna driva och bygga upp din egen roll i organisationen.

Du kommer arbeta mycket brett med en lång rad spännande frågor och till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

  • Reglera samtliga typer av skador, i första hand med fokus på ansvar- och rättsskyddsskador och däri kunna fatta självständiga beslut

  • Aktivt driva regressrärenden

  • Stötta verksamheten kring juridiska frågeställningar

  • Projektleda och genomföra interna och externa utbildningar

  • Ansvara för funktionen som klagomålsansvarig

  • Arbeta med villkorsarbete, vilket innebär aktiv branschbevakning samt utveckling i praxis för att bolagets försäkringsvillkor är korrekta och konkurrenskraftiga

  • I förekommande fall representera våra kunder i domstolsprocesser

  • På ett aktivt och självständigt vis vara organisation och kunder behjälpliga

Då vår organisation är liten krävs flexibilitet och en beredskap och vilja att hjälpa till även utanför ramen för det direkta uppdraget.

Du rapporterar till chefen för försäkringsavdelningen.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen och minst sju års relevant arbetslivserfarenhet från försäkringsbolag. Har du erfarenhet av fastighetsförsäkring är detta mycket meriterande. Vi ser även att du är en person med gedigen erfarenhet och kompetens inom skadereglering.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, noggrann, självständig och prestigelös. Du är flexibel och har en utpräglad samarbetsförmåga. Förutom en skicklig jurist, är du en proaktiv problemlösare som kan kommunicera ditt budskap.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se, eller Elin Flodin på tel. 0723 60 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Dela detta jobb

Försäkringsjurist till Brandkontoret

Sharp Recruitment & Consultants