juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Head of Compliance till NCC

Ort
Utgår

2022-07-13

Ansök nu

Group Head of Compliance till NCC

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. NCC står på en stark grund med värderingar som vägleder våra beteenden och val. Värderingarna – Ärlighet, Respekt och Tillit – är sammankopplade och styr hur vi agerar inom företaget och hur vi driver vår affär tillsammans med våra partners.

Vi söker nu vår Head of Compliance till vårt huvudkontor i Solna.

Vad kan vi erbjuda

NCC har ett antal Star behaviors för att skapa mervärde för kunden, uppnå synergier mellan affärerna, höja kompetensen och kunskapsbyggandet. Då NCC befinner sig i en tillväxtfas, och compliancearbetet är en central del av en värdebaserad organisation, växer behovet av och komplexiteten i detta arbete.

Du kommer arbeta i en organisation som är människoororienterad och där företagskulturen är en lika viktig hörnsten i strategin som de övriga delarna. Vill du vara med och bidra till vår förändringsresa?

Om rollen

Som Head of Compliance kommer du att få en central roll i bolaget med övergripande ansvar för vidareutvecklingen och implementeringen av vårt complianceprogram samt bolagets uppförandekod som inkluderar områden som anti-korruption, konkurrensrätt, intressekonflikter och dataskydd.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. följande:

  • Påverka och förbättra regelefterlevnadskulturen inom NCC genom att utveckla och implementera bl.a. styrdokument, processer, utbildningar och kommunikationsverktyg.

  • Agera som rådgivare till ledningen och verksamheten genom omvärldsbevakning samt bevaka och implementera tillämpliga regler och förordningar.

  • Leder och utför riskbedömningar och analyser för att identifiera potentiella riskområden samt även övervakar korrigerande handlingsplaner.

  • Hanterar och granskar rapporter som kommer genom bolagets visselblåsarsystem samt ansvarar för vissa utredningar relaterade till brott mot uppförandekoden.

  • Utvecklar och leder Group Compliance Committee och BA Compliance Group

Du rapporterar till Chefsjuristen och kommer ingå i vårt Legal & Risk team samt arbeta nära affärsverksamheten. Rollen ger stora möjligheter att självständigt påverka och utforma bolagets compliancearbete.

Vem söker vi

För att trivas och kunna driva utvecklingen i denna roll så tror vi du är en trygg ledare med hög integritet. Du är prestigelös, en god lyssnare och kommunikativ. Det är vidare viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och självständigt kan driva dina frågeställningar.

Vi söker dig som är utbildad jurist (alternativt annan relevant utbildning) och som har minst fem års erfarenhet i motsvarande eller liknande position. Vi ser gärna att du har arbetat med compliance på ett nordiskt eller internationellt bolag och gärna med anti-korruption och/eller etikrelaterade frågor. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. Har du grundläggande förståelse av övriga skandinaviska språk är detta meriterande.

Ytterligare information

Tjänsten är på heltid med placeringsort på NCC´s huvudkontor i Solna.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zerin Baran på tfn. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Group Head of Compliance till NCC

Sharp Recruitment & Consultants