juridikjobb.se

logga

Handläggare

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Handläggare

Lunds kommun söker handläggare till överförmyndarnämnden

Inom kommunkontoret finns överförmyndarenheten, som bistår överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden är en tillsynsmyndighet i Lunds kommun. På enheten finns handläggare och administratörer som tillsammans arbetar på nämndens uppdrag, och som med stor självständighet och engagemang bedriver verksamheten.
I vårt uppdrag ingår utredningsuppgifter kring ställföreträdarskap, rekrytering, rådgivning och utbildning. Som tillsynsmyndighet har vi också ett stort ansvar att arbeta med service, tillgänglighet och samverkan.

Arbetsbeskrivning:

Enhetens handläggare driver processer i domstol, handlägger ärenden om ställföreträdarskap, granskar ställföreträdarnas förvaltning/årsredovisningar. Arbetet spänner över civilrättens centrala områden som förmögenhetsrätt, familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt. Offentligrättsliga frågor kring förvaltningslag, offentlighets- och sekretesslagen samt kommunallagen har också stor betydelse för arbetet.
Arbetsuppgifter
• Löpande handläggning
• Utredning av ansökningar om ställföreträdare
• Skriva yttringar till tingsrätt
• Löpande kommunikation med externa parter

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller likvärdig utbildning. Har du erfarenhet av överförmyndarfrågor, myndighetsutövning eller annan tillsynsverksamhet ser vi detta som meriterande.
Vi tror att du är samhällsintresserad och har ett intresse för människan i samhället. Vi kommer att lägga stor vikt vid din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat mot uppsatta deadlines. I arbetet kommer du ibland att ställas inför komplicerade frågor, vilket kräver gott omdöme och integritet. Vi sätter stort värde på att du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och har ett lösningsfokuserat synsätt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom arbetet omfattar mycket kontakter med såväl huvudmän, ställföreträdare, anhöriga och andra myndigheter har du god social kompetens och en förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi kommer att genomföra löpande urval och intervjuer under sommaren så välkommen med din ansökan redan nu.

Vi erbjuder:
Ett konsultuppdrag med omfattning på heltid 100% med start så snart som möjligt och löper sex månader, kan finnas chans till förläning. Placering: Lund. Du kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Karin Thorstensson på karin.thorstensson@jurek.se
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om Jurek:
Jurek är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.
Sökord: Handläggare, Jurist, Offentlig förvaltning

 

Dela detta jobb

logga
Handläggare

Jurek