juridikjobb.se

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2019 ca 1 300 mkr.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en handläggare med juridisk kompetens. I uppdraget ingår att utreda och fatta beslut om olika insatser för enskilda individer utifrån nämndens ansvarsområde. Du utreder i nära samarbete med rektorer klagomål och skolinspektionsärenden som kommer in gällande våra verksamheter samt följer upp kränkningar som anmälts till huvudman.

I rollen ingår också att genomföra andra utredningsuppdrag, både underlag för nämndbeslut och framtagande av rutiner och processer för våra verksamheter samt att vara samordnare för integritetsskydd och GDPR.

Du kommer att ingå i förvaltningens kansli och samarbeta med kommunjurist och andra medarbetare som arbetar med förvaltningsövergripande frågor.

KVALIFIKATIONER
Du har juridisk högskoleutbildning, alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har goda kunskaper om den lagstiftning som styr förvaltningens verksamhet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Personliga egenskaper som lyhördhet, samarbetsförmåga och servicekänsla är nödvändiga framgångsfaktorer. Du är prestigelös och beredd att hjälpa till att lösa både stora och små uppdrag och frågeställningar.

I rollen ingår omfattande kontakt med vårdnadshavare och medarbetare inom våra verksamheter, varför du behöver vara säker i att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt.

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Logga

Handläggare med juridisk kompetens, förskole- och grundskoleförvaltningen

Företag Varbergs Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-26

Ansök nu

Dela detta jobb