juridikjobb.se

Logo

Handläggare till avdelningen för överförmyndarärenden

Företag Malmö stad
Ort
Utgår

2018-05-29

Ansök nu

Handläggare till avdelningen för överförmyndarärenden

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Arbetsuppgifter

I tjänsten i ansökningsteamet kommer du att arbeta med löpande handläggning av ärenden om godmanskap och förvaltarskap. Arbetet innebär såväl myndighetsutövning som administration. som administration. Den löpande handläggningen innefattar bland annat att utreda behov av god man och förvaltare och ansöka hos Tingsrätten om ställföreträdarskap. 

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla i utbildning och information till ställföreträdare samt till interna och externa samarbetspartners. Som en naturlig del av arbetet ingår verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. 

Arbetet innebär kontakter med enskilda, ställföreträdare, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen med inriktning juridik eller samhällsvetenskap. Vidare ska du ha erfarenhet av ärendehandläggning. 

Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter flexibilitet och förmåga att ta egna initiativ. För att lyckas krävs att du är ansvarskännande och resultatinriktad och har god förmåga att arbeta strukturerat. Arbetet förutsätter god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket. Vi söker dig som är engagerad, utåtriktad och service- och lösningsinriktad. Du gillar att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-08-01

Tidsbegränsat till: 2019-07-31. Vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet

Antal platser: 1

Ansökan

Referensnummer: 127/18-176

Kontaktpersoner

  • Anna-Clara Lindberg
  • Enhetschef
  • 072-9819251

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-344830
  • Naser Hasan
  • Jusek
  • 040-349523

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Handläggare till avdelningen för överförmyndarärenden

Malmö stad