juridikjobb.se

Om arbetsplatsen

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

Överförmyndarnämnden är en för kommunen obligatorisk nämnd, som har som en av sina huvuduppgifter att granska det arbete som utförs av gode män och förvaltare i den egna kommunen.

Till nämndens förfogande finns i dagsläget tre handläggartjänster samt en assistenttjänst. En handläggare slutar nu för arbete hos annan arbetsgivare och vi söker därför en ersättare.

Överförmyndarnämndens handläggare och assistent tillhör personalmässigt Kanslienheten inom Kommunledningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

I din roll som handläggare vid Överförmyndarnämnden idkar du myndighetsutövning. Tillsammans med dina kollegor arbetar du utifrån gällande lagstiftning med tillsyn, handläggning och utredning av ärenden som rör godmanskap, förvaltarskap samt förmynderskap. Med hjälp av långtgående delegation från överförmyndarnämnden i Ronneby kommun kommer du att handlägga och fatta beslut i olika slags ärenden inom verksamheten. Du kommer att föredra ärenden och biträda vid förhandling i Tingsrätten.

Du deltar i det granskningsarbete som görs för att kontrollera gode män i deras uppdrag. Du arbetar också med rekryteringen av gode män och innan en god man förordnas av tingsrätten utför du som handläggare en del av det förberedande utredningsarbetet.

Då arbetet som handläggare innebär kontakt med många människor, såväl huvudmän, deras anhöriga, ställföreträdare, socialtjänst, tingsrätt och andra myndigheter krävs en god social kompetens. Kontakter sker genom skriftväxling, besök och per telefon. I arbetet ingår också administrativa arbetsuppgifter som posthantering, diarieföring, utskick med mera.

Kvalifikationer

Vi söker företrädesvis dig som har en juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten, t ex ekonomexamen. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med överförmyndarfrågor.

Du är som person strukturerad, noggrann och initiativrik. Du är engagerad, kan hantera komplexa frågor, analysera och lösa problem. Du måsta vara bra på att samarbeta samtidigt som ska du kunna planera och genomföra dina arbetsuppgifter till stor del självständigt, utifrån arbetsfördelningen i arbetslaget.

Du är också en god kommunikatör och måste kunna formulera dig som representant för den tillsynsmyndighet du företräder samt ha ett korrekt bemötande i övrigt.
Handläggarjobbet innebär ofta att du arbetar med många saker samtidigt, varför du måste vara en stresstålig organisatör.

Du måste vara van vid att använda dator som arbetsredskap och behärskar t ex Office. Vi använder oss av Wärna som diariesystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A901234-2019-8

Övrigt

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Kom därför gärna in med din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Generell information
Sista ansökningsdag
2020-01-31
Arbetsplats
Blekinge län
Kommun
Ronneby
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontaktperson
Anna-Karin Sonesson
Samordnings- och utvecklingschef 0457-61 89 79 ej v 48

Handläggare vid överförmyndarnämnde

Ansök nu

Dela detta jobb