juridikjobb.se

logga

Head of Compliance till Nord Fondkommission

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-05

Ansök nu

Head of Compliance till Nord Fondkommission

Nord Fondkommission är ett värdepappersbolag med ambition att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga sparlösningar och depåtjänster till både investerare och rådgivare. Vi tror på att samarbeten skapar framgång. Distribution sker huvudsakligen genom anknutna ombud. Nord distribuerar och förvarar fondandelar, arrangerar och/eller distribuerar strukturerade placeringsprodukter samt distribuerar instrument inom private equity och företagsobligationer.

Arbetsuppgifter

Nord Fondkommission vill nu utöka sin organisation med en Head of Compliance. Rollen ansvarar för den tillståndspliktiga verksamheten i regelverksfrågor och du rapporterar direkt till VD. Du sitter även med i ledningsgruppen.

Som Head of Compliance arbetar du med att identifiera och värdera compliancerisker. Du ansvarar för att följa upp och kontrollera att bolagets processer och rutiner följer lagkraven och efterlevs av verksamheten. Du har mycket goda kunskaper inom MiFID-regelverken och värdepappersbranschen i stort. Du informerar om samt implementerar nya/förändrade gällande lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen samt styrelsen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

• löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras, uppdateras och följs
• ge stöd till verksamheten vid fortsatt utformning och utveckling av interna regler, bolagets processer och rutiner
• agera bolagets representant vid relevanta myndighetskontakter
• vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar, förordningar, författningar och interna regler.
• vara i kontakt med andra finansiella motparter, rådgivare samt kunder
• kontakter med andra kontrollfunktioner som riskansvarig, intern och extern revision, och externa advokatfirmor
• vid behov hjälpa till att utbilda i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk

Vem är du

Du har en högskoleexamen inom juridik och/eller ekonomi med flera års praktisk erfarenhet från en liknande roll helst inom bank- eller finansbranschen. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att fatta beslut, arbeta självständigt, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, samt en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är lyhörd, driven, van att leverera med hög kvalitet och att genomföra förändringar vid behov. Arbetet kräver att du är van att arbeta att arbeta med komplexa frågor samt att du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och att du är lösningsorienterad. Du är flytande i det svenska språket och har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig organisation under utveckling. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför koncernen.

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med högt i tak. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se
Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan snarast.

Dela detta jobb

logga
Head of Compliance till Nord Fondkommission

Jurek