juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Head of Compliance till Vator Securities

Ort
Utgår

2022-06-20

Ansök nu

Head of Compliance till Vator Securities

Vator Securities är en ledande Boutique Corporate Finance-rådgivare med fokus på att identifiera och finansiera nordiska tillväxtbolag inom Tech & Life Science. Sedan 2010 har Vator Securities vuxit kraftigt genom ett kundfokuserat och entreprenöriellt arbetssätt. Företaget är till huvuddel partnerägt med ett seniort team med gedigen erfarenhet från namnkunniga investmentbanker och kapitalförvaltare samt tillväxtbolag.

Vi söker nu en Head of Compliance till vårt kontor i Stockholm.

Vad vi kan erbjuda

Vi är inne i en expansionsfas och med det växer komplexiteten i compliancearbetet. Funktionen för regelefterlevnad, som tidigare varit outsourcad, kommer därför framöver vara in house.

Nu söker vi dig som vill utveckla och leda vår compliancefunktion.

Du kommer arbeta i en organisation med familjär företagskultur som sätter engagemanget för kunden i fokus. Företagsledningen värdesätter regelefterlevnad och förstår vikten av god compliancekultur.

Om rollen

I rollen som Head of Compliance skall du främja en positiv och proaktiv kultur för regelefterlevnad hos oss vilket innefattar att:

  • Skapa och uppdatera policyer, riktlinjer och instruktioner inom regelefterlevnadsområdet.

  • Regelbundet övervaka och bedöma om de åtgärder, riktlinjer och förfaranden som inrättats av bolaget är lämpliga och effektiva.

  • Ge rådgivning och bistå relevanta personer som ansvarar för att utföra investeringstjänster och investeringsverksamheten.

  • Rapportera minst en gång per år till VD och styrelse om genomförandet och effektiviteten av den övergripande kontrollmiljön för investeringstjänster och investeringsverksamheten.

  • Ta fram årsplan och riskanalys på årsbasis, som revideras vid behov (t.ex. om ny lagstiftning introduceras).

  • Vara klagomålsansvarig.

  • Övervaka anställdas egna värdepappersaffärer.

  • Tillhandahålla personalutbildning vid behov, dock minst årligen.

Vem söker vi

Vi söker dig som har en juridik- eller ekonomexamen med 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet av finansiell reglering, antingen från finansiella institut under tillsyn eller från tillsynsmyndighet. Du har god erfarenhet av AML- och MAR-regelverken. Det är av största vikt för oss att du har intresse och förståelse för vår affärsverksamhet och den operativa verksamheten. Vidare behärskar du svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

För att trivas hos är det viktigt att du är positiv, strukturerad och prestigelös i ditt arbetssätt. Du kan leverera högkvalitativt arbete i en miljö med högt tempo och korta deadlines. Som person är du noggrann, nyfiken, kommunikativ och samarbetsvillig.

Frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Karin Steenstrup på tel. 0700 – 25 62 06, karin.steenstrup@sharprecruitment.se. eller Peter Ekström på tel. 0708 – 13 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Head of Compliance till Vator Securities

Sharp Recruitment & Consultants