juridikjobb.se

logga

Head of Tax till NatWest Nordisk Renting

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Head of Tax till NatWest Nordisk Renting

Arbetsbeskrivning

NatWest Nordisk Renting söker nu en Head of Tax med övergripande nordiskt ansvar för skattefrågor och rapportering till relevanta myndigheter. Du kommer att vara en del av ett nordiskt och dynamiskt team där du kommer att få möjligheten att arbeta i en intressant miljö samt interagera med den internationella NatWest gruppen. Du kommer att ingå i Ekonomiavdelningen och du rapporterar direkt till CFO.

Dina främsta ansvarsområden är att:

• agera skatteexpert och strategisk rådgivare avseende skattefrågor gällande t.ex. fastighetstransaktioner, organisationens bolagsstruktur, inkomstbeskattning och moms.
• utföra skattemässig due diligence;
• upphandling och samordning av extern skatterådgivning;
• omvärldsbevaka och implementera nya lagar och regler som kan komma att påverka NatWest Nordisk Rentings affärsverksamhet;
• ansvara för och utveckla organisationens skatterelaterade processer och användandet av digitala verktyg;
• ansvara för upprättande av skattedeklarationer; samt
• uppdatera transfer pricing dokumentation.

Vem söker vi

Vi söker dig som har en svensk juristexamen (LL.M.) och är redo för ditt nästa steg i karriären. Du har cirka 7-10 års erfarenhet av arbete som skattejurist med inriktning mot nordisk skattejuridik helst inom fastighetsbeskattning. Har du dessutom erfarenhet från finansbranschen eller erfarenhet från leasing, så är det meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Kunskaper i finska språket är meriterande.

Vi söker en driven, prestigelös person som är positiv, kommunikativ och som trivs i en internationell miljö. Vi utgår från att du har en god analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och resultatinriktad person, som ser till helheten. Du har god självinsikt och är van att arbeta självständigt som en del av ett större team. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt vilket du trivs bra med.
För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta i ett högt tempo i en snabb växande organisation. Du är lösningsorienterad och anpassar dig lätt till förändringar.

Du erbjuds

Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant och utvecklande tjänst i en internationell miljö. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan på engelska via www.jurek.se snarast då intervjuer sker löpande.

Om Nordisk Renting

Nordisk Renting bildades 1986 och förvärvades 2003 av Royal Bank of Scotland, som numera heter NatWest.

Nordisk Renting erbjuder långsiktigt kapital för strategiska fastighetstillgångar till storföretag samt kommunala och statliga parter i Norden. Nordisk Renting köper fastigheten och strukturerar ett långt hyresavtal anpassat till kundens önskemål. Kunden ges möjlighet att köpa tillbaka tillgången och bibehåller därmed operativ kontroll och kontroll över ägandet.

Teamet består av totalt ca 35 personer, baserade i Stockholm och Helsingfors. Verksamheten är i tillväxtfas och teamet utökas under året med ett antal medarbetare.

Nordisk Renting arbetar i enlighet med värderingarna kundfokus, långsiktighet, samarbete och att göra det rätta. Vårt syfte utgår från tre huvudområden; Klimat, Lärande och Företagsamhet.

 

Dela detta jobb

logga
Head of Tax till NatWest Nordisk Renting

Jurek