juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Junior bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-04

Ansök nu

Junior bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av stora och medelstora bolag, däribland Sveriges viktigaste. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster och pensions- och stiftelseadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst.

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 100 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.
PRI befinner sig i ett expansivt skede med nya affärer och ökad digitalisering kombinerat med fortsatt regelverksutveckling. Detta påverkar hela organisationen och därför behöver vi stärka upp vår juridikavdelning med en till jurist.

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta brett gentemot hela organisationen med varierande arbetsuppgifter. Tjänsten innefattar affärsjuridiska frågor i PRI:s verksamhet, regulatoriska frågor och bolagsrätt för såväl försäkringsbolaget som våra dotterbolag
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

• Råd och stöd om de regelverk som är tillämpbara,
• Upprätta och granska avtal, riktlinjer, instruktioner och andra juridiska dokument,
• Stötta verksamheten vid inköp, förhandling och leverantörsuppföljning,
• Deltagande i affärs- och regelverksprojekt,
• Lagstiftningsbevakning och analyser samt stöd till verksamheten vid tolkning och implementering av regelverk inom områden såsom Solvens II, IT- och dataskydd, insolvensrätt och hållbarhet,
• Uppdrag som styrelsesekreterare,
• Granska och upprätta säkerhetshandlingar som företagsinteckningar, borgen och bankgarantier inom kreditförsäkringsverksamheten samt
• Skadereglering genom att handlägga och säkerställa PRI:s intressen vid obeståndsrättsliga ärenden.

Du ingår i ett team om fyra jurister och en assistent. Du rapporterar direkt till bolagets chefsjurist.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har ett par års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden. Tidigare erfarenhet från försäkrings- eller bankområdet är meriterande.

Som person är du nyfiken, positiv, social och pålitlig. Du har stor samarbetsförmåga och är bra på att skapa goda relationer både internt och externt. Samtidigt är du analytisk och strukturerad, med en hög grad av självständighet och planeringsförmåga. Eftersom vi är en liten och effektiv organisation är det viktigt att vi alla är prestigelösa, flexibla och villiga att hjälpa till där så behövs för att säkerställa våra leveranser såväl internt som mot kund eller andra intressenter.

Du erbjuds

Hos oss blir du del av en kultur som präglas av initiativkraft, samverkan och genuint engagemang. Du erbjuds en spännande och varierad roll där du kommer ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom bolagsjuridiks ansvarsområden.

Verksamheten är under utveckling med nya regelverk och med en spännande utveckling både inom digitaliserings- och hållbarhetsområdet.
Du blir en del av ett kvalificerat juristteam på en dynamisk arbetsplats där vi arbetar tillsammans för att uppnå våra gemensamma mål. Vi värdesätter kollegialt samarbete och god stämning. Kontoret är beläget i fina och ljusa lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. 

Varmt välkommen med din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande.

Dela detta jobb

Junior bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

PRI Pensionsgaranti