juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Junior dataskyddsjurist till Internationella Engelska skolan

Företag Jurek
Ort
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Junior dataskyddsjurist till Internationella Engelska skolan

Internationella Engelska skolan (IES) befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt där bland annat tio nya skolor planeras öppna de kommande tre åren. Till följd av detta utökar vi nu huvudkontoret med en dataskyddsjurist, en ny roll som du kan bidra i utformningen av.

I rollen utgör du ett stöd för hela IES arbete med GDPR och hanteringen av personuppgifter för elever, medarbetare och vårdnadshavare. I uppdraget ingår även att bevaka, kontrollera och rapportera eventuella brister och utvecklingsbehov till IES ledning.

Arbetsbeskrivning
I denna roll utgör du ett stöd för hela IES organisation avseende hanteringen av personuppgifter för elever, medarbetare och vårdnadshavare närmare bestämt vid IES efterlevnad av GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning

Du kommer bland annat att:

- övervaka den interna efterlevnaden av GDPR och annan relevant dataskyddslagstiftning samt rapportera till ledning om dataskyddsfrågor inklusive eventuella brister och utvecklingsbehov,
- leda och handleda skolornas arbete avseende GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning,
- genomföra konsekvensbedömningar,
- hantera personuppgiftsincidenter,
- granska och upprätta personuppgiftsbiträdesavtal, implementera processer runt dessa samt,
- driva och vidareutveckla processer för dataskydd samt identifiera kompetensutvecklingsbehov, inklusive genomföra interna utbildningar

Vem är du?
Du är en jurist i början av din karriär, har en juristutbildning jämte något eller ett par års arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i dataskyddsförordningen (GDPR) och annan närliggande lagstiftning samt god förståelse för dataskydds- och IT-säkerhetsfrågor i stort.
Det är viktigt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Arbetar du idag med personuppgiftsfrågor eller har erfarenhet av att arbetat som dataskyddsombud är detta starkt meriterande.

Som person är du driven, strukturerad och trygg och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är tydlig i din kommunikation och har förmågan att pedagogisk förklara och förankra dataskyddsfrågorna, dess nytta och nödvändighet, hos verksamheten. Detta kräver att du med ett förtroendeingivande, engagerande och professionellt förhållningssätt skapar goda relationer till de olika intressenter som du möter.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar IES med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar tas emot via www.jurek.se, notera att vi inte accepterar ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt via mail, catarina.isaksson@jurek.se

About IES
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with high academic results and a diverse and dedicated staff. Teaching is provided in both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden´s largest school groups at "Grundskolan" with 45 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.
More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

 

Dela detta jobb

Logo
Junior dataskyddsjurist till Internationella Engelska skolan

Jurek