juridikjobb.se

Logo

Jurist

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-03

Ansök nu

Jurist

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.
Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.
Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Arbetsuppgifter
Länsstyrelsens rättsfunktion arbetar inom ett stort antal rättsområden.

Funktionen ansvarar för prövning av överklagade beslut enlig plan- och bygglagen och miljöbalken samt tillstånd och förordnanden vad gäller vigselförrättare, delgivningar och tävlingar m.m. Funktionen ger också råd och stöd till övriga enheter inom Länsstyrelsen bl.a. vad gäller jakt, allmän förvaltningsrätt och sekretess.

Du kommer att få möjlighet att arbeta med många av de områden som förekommer inom myndigheten och såväl att bereda beslut som att ge råd och stöd. Funktionen består av sju personer och arbetet präglas av samarbete och öppenhet.

Kvalifikationer
Ett krav är du har jur.kand.-/juristexamen. Vi ser gärna att du har intresse av eller erfarenhet från länsstyrelsens verksamhet och gärna kunskaper inom miljöbalken.
Notariemeritering eller erfarenhet från liknade juridiskt arbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, att du är stabil, strukturerad, serviceinriktad samt att du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Anställningsvillkor
Anställningsform: TillsvidareOmfattning: HeltidTillträde: SnarastDiarienummer: 3542-2019Senaste ansökningsdag: 2019-06-03

Det kan bli aktuellt med provanställning.
Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan. 

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Jurist

Länsstyrelsen Gävleborg