juridikjobb.se

Jurist familjerätt

Om jobbet
Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar alla delar av familjerätten. Vi söker nu en till jurist med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Vi på Svensk Familjejuridik arbetar främst med vårdnad, boende och umgängesfrågor och inom den breda ekonomiska familjerätten. Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på de olika underområdena inom familjerätten. Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt. Som specialistbyrå inom familjerätt arbetar vi med en självutvecklad metodik i kombination med djup juridisk kunskap. Allt i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.
Vi företräder privatpersoner i familjerättsliga tvister i eller utanför domstol. Det handlar till största delen om vårdnad, boende och umgängesfrågor, LVU och arvstvister. Dina arbetsuppgifter därutöver består i huvudsak av att handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättandet av testamenten, bodelningar och äktenskapsförord. 

Vad önskar vi från dig?
Du har jur.kand. eller fullgjort en juristexamen. Erfarenhet eller särskilda studier i familjerätt är meriterande. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ditt arbete kommer i stort att präglas av kontakt med människor som befinner sig i olika faser i livet varpå professionalism och hög ansvarskänsla är viktigt. Du behöver ha en gnutta mod, en god servicekänsla och viljan att kommunicera på ett ödmjukt och lättbegripligt sätt med det juridiska innehållet i fokus. Du ska med tiden utvecklas till att bli en specialist inom rättsområdet.
Är du intresserad?
Du är varmt välkommen med din ansökan dock senast 2020-01-31. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde till tjänsten är 2020-03-02. Ansökan till tjänsten skickas till: jobb@svenskfamiljejuridik.se 
Har du frågor om tjänsten så besvaras dessa per e-post, maila då info@svenskfamiljejuridik.se 
Lön: Fast månadslön.
Anställning: Tillsvidare.
Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i Region Skåne

Jurist 
Svensk Familjejuridik
Kommun: Region Skåne
Jurist familjerätt
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Antal jobb: 1
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Minst 1 års arbetslivserfarenhet
 
Kompetenser
Krav
Juristexamen
Språk
Krav
Svenska
Engelska
Körkort
Krav
B

Arbetsgivaren
Svensk Familjejuridik AB
Box 10013
781 10 Borlänge
 

 

 

Dela detta jobb