juridikjobb.se

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Är du vår nya länsjurist?
Stimuleras du av ett brett arbetsområde, där du ständigt får lära dig nya saker men också får möjlighet att djupdyka i komplexa rättsliga frågeställningar? Kan du navigera bland de regler som styr en statlig myndighets arbete och känner du ett ansvar för att rättssäkerheten upprätthålls? Har du dessutom förmågan att dela med dig av dina kunskaper till andra på ett enkelt och pedagogiskt sätt?
Då kan du vara den vi söker!

Juristfunktionen är en del av Förvaltningsenheten. På enheten arbetar cirka 20 personer. Enheten består av bland annat jurister, förvaltningshandläggare och handläggare som arbetar med krisberedskap och civilt försvar.

Arbetsuppgifter

Vi söker en jurist till vår juristfunktion som idag består av fem personer. Arbetet handlar till stor del om att självständigt utreda och analysera rättsliga frågeställningar. Du kommer även att samarbeta med kollegorna i juristfunktionen och övriga medarbetare på länsstyrelsen. Det finns dessutom möjlighet att delta i nationella nätverk för olika sakfrågor som finns inom länsstyrelsen. I arbetsuppgifterna ingår framförallt att

• handlägga och besluta i ärenden där länsstyrelsen är överklagandeinstans. Det gäller bland annat kommunala beslut enligt plan- och bygglagen och miljöbalken.

• ge juridiskt stöd till övriga medarbetare. Det innebär att du ger råd och stöd i ärenden, processer och projekt inom länsstyrelsens olika verksamheter. Frågorna spänner över ett stort antal rättsområden. Några exempel är offentlighet och sekretess, djurskydd, avtalsrätt och miljörätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• juristexamen/jur.kand.-examen eller magisterexamen i rättsvetenskap.
• erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig sektor.

Det är meriterande om du har
• erfarenhet av arbete med rättsområden inom ramen för länsstyrelsens verksamhet, till exempel miljöbalken och plan- och bygglagen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att passa som jurist på länsstyrelsen
• har du god förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift.
• har du god förmåga att utreda och lösa juridiska frågeställningar.
• tar du stort eget ansvar för genomförandet av dina arbetsuppgifter
• har du god förmåga att se helheten och göra avvägningar.
• har du lätt för att samarbeta och bidra till ett positivt arbetsklimat.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   112-58-2020

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas.
För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

 

Generell information
Sista ansökningsdag
2020-01-26
Arbetsplats
Västernorrlands län
Kommun
Härnösand
Yrkeskategori
Länsjurist
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontaktperson
Håkan Söderholm
Enhetschef 070 - 555 48 63

Fackliga företrädare
Johan Åkesson
SACO 0611 - 34 90 00
Oskar Norrgrann
ST 0611 - 34 90 00

Logga

Jurist

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Dela detta jobb