juridikjobb.se

Logo

Jurist

Ort
Utgår

2021-05-13

Ansök nu

Jurist

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

Arbetsuppgifter
Länsstyrelsens rättsfunktion arbetar inom ett stort antal rättsområden. Funktionen prövar överklagade kommunala beslut, enligt bl a plan- och bygglagen och miljöbalken, överprövar strandskyddsdispenser, förordnar vigselförrättare, sysslomän och notarius publicus m.fl. Funktionen ger tillstånd till tävling på väg och reklamskyltar samt beslutar om trafikföreskrifter, delgivningar, deponeringar m.m. Funktionen ger också råd och stöd till övriga enheter inom Länsstyrelsen bl.a. avseende allmän förvaltningsrätt, sekretess och dataskydd samt inom de olika sakområden som förekommer på myndigheten såsom miljörätt, jakt och djurskydd. Rättsfunktionen, som du kommer tillhöra, genomför även utbildningar inom förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess för länsstyrelsens personal.

I rollen som jurist kommer du att arbeta med att handlägga och föredra ärenden och självständigt utreda och analysera rättsliga frågeställningar. 

Rättsfunktionen består idag av åtta personer och arbetet inom gruppen präglas av öppenhet och ett utvecklat samarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har jur.kand alternativt juristexamen. Du ska ha minst ett års erfarenhet av ärendehandläggning samt kunskaper i allmän förvaltningsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig förvaltning och/eller domstol. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att utreda och lösa juridiska frågeställningar och förmåga att göra avvägningar och prioriteringar utifrån komplexa sammanhang och hänsynstaganden.

Vi vill att du i din ansökan beskriver varför du är intresserad av att arbeta hos oss.

I samband med anställning kommer du att genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll. Den genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 3154-2021
Senaste ansökningsdag: 2021-05-13

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Jurist

Länsstyrelsen Gävleborg