juridikjobb.se

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Är du redo för att ta dig an en viktig roll som dataskyddsombud och juridisk expert inom säkerhetsskydd? Som en bevakningsansvarig myndighet har Livsmedelsverket en central roll inom ramen för totalförsvaret. Vi söker nu en jurist och som vill bidra till vårt nationella uppdrag att arbeta för bl.a. säker mat och säkert dricksvatten.

Generaldirektörens stab
GD-stabens uppdrag är att ansvara för strategiska myndighetsövergripande frågor. Detta innebär bl.a. att vi:

• Ansvarar för och ger stöd i frågor som rör verksamhetsplanering, verksamhetsstyrning och verksamhetsuppföljning.
• På uppdrag av GD eller ledningsgruppen driver utvecklings- och förändringsarbete.
• Har övergripande ansvar för bl.a. regeringsuppdrag och remisser.
• Ger olika slags administrativt stöd till GD och myndighetens ledningsgrupp.

Staben ansvarar även för frågor som rör säkerhetsskydd och dataskydd. Myndighetens säkerhetschef/säkerhetsskyddschef, informationssäkerhetschef samt dataskyddsombud är alla placerade på GD-stab.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara Livsmedelsverkets dataskyddsombud. Detta innebär att kravställa och övervaka den interna efterlevnaden av dataskyddsförordningen och annan tillämplig lagstiftning, att ge råd till medarbetare, att planera och genomföra utbildningar, att omvärldsbevaka samt att vara kontaktperson gentemot Datainspektionen m.m. Över tid bedöms rollen som dataskyddsombud utgöra ca 50% av din tjänst.

Utöver att vara dataskyddsombud kommer du att förstärka vårt viktiga arbete med säkerhetsskydd, bl.a. i frågor rörande informationssäkerhet. Du kommer exempelvis att utarbeta interna styrdokument. Kopplat till offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen kommer du också att arbeta med informationsklassningar, riskanalyser och incidenthantering. Vidare kommer du att utveckla processer och vara juridisk expert inom ramen för säkerhetsskyddade upphandlingar.

Vid behov kommer du att bistå övriga kollegor på säkerhetsfunktionen med stöd inom ramen för deras verksamhetsområden, t.ex. i frågor som rör personalsäkerhet och fysisk säkerhet.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen. Du ska ha minst ett par års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna inom det förvaltningsrättsliga området, och erfarenhet av att ha jobbat med offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Vi vill att du ska ha ett stort intresse för dataskydds- och säkerhetsskyddsfrågor. Har du intresset men ännu inte hunnit skaffa dig djupa kunskaper så finns goda möjligheter att få utbilda sig för att kunna axla ansvaret som dataskyddsombud. Du har vidare mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Praktisk erfarenhet av arbete med personuppgiftsfrågor/dataskyddsfrågor.
  • Arbetat med tolkningar av säkerhetskyddlagstiftningen, särskilt inom området informationssäkerhet.
  • Erfarenhet av att ha gett juridiskt stöd i upphandlingsfrågor, i synnerhet upphandling med säkerhetsskyddsavtal.

Som person är du flexibel, lösningsorienterad och vågar ta ställning i olika frågor, även under tidspress. Du är en god kommunikatör som på ett pedagogiskt sätt når ut med dina budskap samt har förmåga att skapa förståelse för olika beslut och tolkningar. Vidare är du duktig på att ta egna initiativ och drivs av att identifiera utvecklings- och förbättringsområden inom ditt ansvarsområde. Vi ställer stora krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Peyman Kia. Representant för SACO är Sofia Norlin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2020-03-01. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Generaldirektörens stab

Diarienummer: 2020/00643

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och det ställs krav på svenskt medborgarskap. En säkerhetsprövning med registerkontroller kommer att genomföras enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen. All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Vid årsskiftet 2020/2021 flyttar Livsmedelsverket till nybyggda och moderna lokaler i Uppsala Science Park.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

 

Jurist som vill utvecklas inom områden som dataskydd och säkerhetsskydd

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Dela detta jobb