juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jurist till Fastighetsbyrån

Ansök nu

Jurist till Fastighetsbyrån

Gillar du mäklar- och bostadsjuridik och söker en ny utmaning i karriären? Fastighetsbyrån fortsätter att växa och söker nu en ny juristkollega till Juridik & Kundvård på huvudkontoret i Stockholm.

Om Fastighetsbyrån HK

På Huvudkontoret arbetar 50 personer som leder, driver och supportar en kedja med över 1 800 medarbetare. Vi har det stora nöjet att kunna kalla oss för Sveriges ledande fastighetsmäklare, med drygt 270 kontor och cirka 1 800 medarbetare över hela landet och delar av Spanien och Portugal. Det gör oss störst både i omsättning och antal affärer. Och den som säljer mycket, kan också mycket. En erfarenhet som har hjälpt oss ta fram rätt tjänster och erbjudanden som hjälper såväl mäklaren som kunden i varje del av affären.

Vi söker nu en jurist till vår avdelning Juridik & Kundvård som för närvarande består av sex medarbetare. Idag arbetar på avdelningen tre jurister, bolagets Kundombudsman, vår Kvalitet- och Kundvårdsansvarig samt vår Dataskyddskoordinator/affärsutvecklare. Vid sidan av de fasta medarbetarna har vi också en juristkonsult som arbetar deltid. Vi hjälper och stöttar varandra i arbetet och bollar gärna frågeställningar med varandra.

Är du den vi söker erbjuds du ett roligt och utmanande arbete i en händelserik miljö hos en arbetsgivare med mycket gott renommé och bra förmåner.

Om tjänsten samt vad vi erbjuder

Juridik & Kundvårds huvudsakliga verksamhet består i att säkerställa och höja kvaliteten i fastighetsmäklarnas arbete genom kvalificerad rådgivning och vägledning för mäklare och övriga medarbetare i kedjan samt vägledning till mäklarens kunder. Fyra dagar i veckan bemannar juristerna på avdelningen tillsammans mäklarrådgivningen, som främst sker via digitala kanaler, såsom via vårt frågeforum/kunskapsbank, och via telefon. I rådgivningen hanterar du som jurist alla typer av frågor som våra medarbetare kan ställas inför före, under och efter ett förmedlingsuppdrag.

Den vi söker kommer att koordinera företagets avtalshantering. I rollen ingår ett särskilt ansvar för huvudkontorets avtalshantering och du kommer att granska såväl små konsultavtal som större leverantörsavtal. Eftersom koordineringen av avtalen är ett nytt ansvarsområde för avdelningen kommer du att ha möjlighet att påverka och utveckla rutinerna för detta arbete tillsammans med framför allt bolagets chefsjurist. I arbetet kommer du även att ha ett nära samarbete med bolagets dataskyddskoordinator i avtal som kopplar till GDPR-frågor.

Utöver detta kommer du även att arbeta särskilt med reklamationshantering med stöd och support till våra mäklare och kontor när det kommer till ekonomiska krav som riktats mot mäklarna. Här arbetar du nära den på avdelningen som har det administrativa ansvaret för att paketera reklamationerna till ansvarsförsäkringsbolaget.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen också att arbeta med att proaktivt utbilda och höja mäklarnas kunskapsnivå samt stödja dem vid omvärldsförändringar. Tillsammans med andra avdelningar arbetar du till del med produkt- och tjänsteutveckling.

Om dig

Du ska ha en juristexamen och cirka 3–5 års erfarenhet av att arbeta med fastighetsrätt eller avtalsrätt. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av mäklarjuridik, ekonomisk familjerätt eller rådgivning i boenderättsliga frågor. Du är pedagogisk och ambitiös samt har god social förmåga och hög servicekänsla. Du har ett genuint intresse för juridik och trivs med ett utåtriktat arbete.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta både delvis självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen och Fastighetsbyråns huvudkontor. Det är viktigt att du har stort fokus på kvalitet i det gemensamma slutresultatet. Att du är kommunikativ, prestigelös, driven och målinriktad är en förutsättning för att du ska trivas hos oss och för att vi ska nå våra högt uppsatta mål inom organisationen.

Dina primära arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Juridisk rådgivning till våra mäklare i deras uppdrag att förmedla bostäder

  • Granskning och hantering av avtal i din roll som koordinator av avtalshantering

  • Reklamationshantering

  • Internutbildning av våra mäklare, franchisetagare och koordinatorer

  • Skriva juridiska artiklar och uppdatera juridiska dokument i våra mäklarsystem

Kontakt och ansökan

Låter det som en intressant roll för dig?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fastighetsbyrån med Sharp Recruitment & Consultants. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Alexia Petrini på +4670 146 60 65 eller alexia.petrini@sharprecruitment.se.

 

Dela detta jobb

Jurist till Fastighetsbyrån

Sharp Recruitment & Consultants