juridikjobb.se

Jurist till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Jurist till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen.

Som jurist får du möjlighet att kliva in i en ny roll på förvaltningen med ansvaret att driva de juridiska frågorna. Du har vidare ett nära samarbete med kommunens övriga jurister och kommer ingå i kommunens juridiska nätverk. Tjänsten är placerad i Juridik och upphandlingsgruppen där du ingår i team med fyra medarbetare och rapporterar direkt till förvaltningens ekonomichef. I tjänsten kommer även visst samordningsansvar för teamet att ingå. 

Arbetsbeskrivning

Som jurist hos oss kommer du att ge juridiskt stöd och rådgivning inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, men även de nämnder som förvaltningen stödjer.

Vanligt förekommande rättsområden är miljörätt, plan- och bygglagstiftning, färdtjänst, livsmedelslagstiftning, offentlighets- och sekretesslagstiftning, förvaltningsrätt, kommunalrätt, samt avtalsrätt med mera. Arbetet som jurist är omväxlande och mångsidigt och du ska vara beredd att arbeta med det mesta inom det juridiska området.

Exempel på arbetsuppgifter som utöver vad som nämnts ovan ingår i rollen är att:

- hålla interna utbildningar och informationsinsatser.

- delta i arbetet med att kvalitetssäkra riktlinjer, handledningar, beslutsunderlag och beslutsmallar med mera inom förvaltningen. 

- göra rättsliga utredningar, bedömningar, exempelvis i samband med ny eller förändrad praxis eller lagstiftning. 

- företräder i vissa fall nämnderna i domstol, eller är ett stöd till den som ska företräda nämnderna i en domstolsförhandlingar.

- handlägger eller samråder i vissa typer av ärenden t.ex. förslag till svar på statliga remisser.

Kvalifikationer

Du har juristexamen, affärsjuridisk masterexamen, eller motsvarande examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom berörda rättsområden. Det kan vara meriterande med erfarenhet inom miljörätt samt plan- och bygglagstiftningen, även erfarenhet av offentlighets- och sekretesslagstiftning, förvaltningsrätt, processrätt, kommunalrätt kan vara av betydelse. Det kan vidare vara meriterande med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation som kommun eller region och/eller länsstyrelse eller domstol samt med erfarenhet av processföring. För denna tjänst krävs mycket god förmåga i muntlig och skriftlig kommunikation på svenska då arbetet ställer höga krav på att tolka och skriva avancerad text.

Vi söker dig som har ett konsultativt förhållningssätt och är trygg i din yrkesroll. För rollen krävs att du har förmåga att ta egna initiativ och att självständigt driva frågor inom dina sakområden. Du ska kunna strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Du är en god analytiker som kan lösa juridiska frågor på ett konstruktivt och effektivt sätt. Du samverkar gärna med andra och skapar goda och långsiktiga relationer samtidigt som du har integritet. Du behöver vara flexibel eftersom tjänsten ofta medför att omprioriteringar behöver göras. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7345

 

Dela detta jobb

Jurist till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Linköpings kommun