juridikjobb.se

-->

Jurist till Sjukhusdirektörens stab

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-13

Ansök nu

Jurist till Sjukhusdirektörens stab

 

Om tjänsten
Som jurist på sjukhuset kommer du att tillhandahålla juridiskt stöd till såväl ledningen som till de kliniska och administrativa verksamheterna. 
Du kommer bland annat att genomföra utbildningar för personalen inom relevanta rättsområden och delta i handläggningen av skrivelser och yttranden till andra myndigheter. 
Vidare kommer du att ta fram styrande och stödjande dokument samt besvara juridiska frågor från anställda och bistå med sekretessprövning vid begäran om utlämnande av allmänna handlingar.
I tjänsten ingår uppdraget att vara en av sjukhusets två dataskyddsombud.
 
Vi söker 
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är ansvarsfull, noggrann, analytisk och strukturerad samt har förmåga att prioritera. Du ska också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
En förutsättning för denna roll är att du trivs med att ge service till verksamheten och att du har förmåga att etablera goda samarbeten. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Kvalifikationer 
Du som söker ska ha juristexamen och minst två års erfarenhet av arbete som jurist.
Erfarenhet av arbete som jurist vid myndighet samt erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsjuridik och dataskydd kommer att värderas högt. 
Notarietjänstgöring är inte ett krav, men betraktas som meriterande.
 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Jurist till Sjukhusdirektörens stab

Karolinska Universitetssjukhuset