juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Juristassistent till avdelningen Bankrätt

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Juristassistent till avdelningen Bankrätt

Som juristassistent på Finansinspektionen (FI) kommer du att arbeta med allmänt förekommande uppgifter såsom registrering och expediering. Du ger allmän service som är relaterad till de ärenden och det arbete som hanteras på avdelningen. Det kan också förekomma handläggning av vissa enklare ärenden. I rollen ingår att vara med i ta fram och utveckla olika process- och rutinbeskrivningar.

Arbetet innebär tätt samarbete med andra medarbetare inom myndigheten, främst på rättsavdelningarna, samt kontakt med företag under FI:s tillsyn.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och några års relevant erfarenhet av arbete med administrativa uppgifter. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning som exempelvis paralegal eller annan administrativ utbildning. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet. 

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på myndighet eller domstol. Kunskap om FI:s ärenden och register är meriterande, och är du van att arbeta med diarieföring och registrering är även detta meriterande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående, uthållig och initiativtagande. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt bidrar till ett gott samarbete. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Malin Schierenbeck på 08-408 985 16.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 3 december 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan. 

Dela detta jobb

logga
Juristassistent till avdelningen Bankrätt

Finansinspektionen