juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jurister/advokater

Vill Du få jobba tillsammans med trevliga medarbetare på vår advokatbyrå i nya fina lokaler i centrala Växjö? Har Du minst en juristexamen eller är advokat och stort intresse för humanjuridik och då speciellt brottmål? Är Du beredd att arbeta hårt och sätta klienten i absoluta centrum? Då kan Du vara den vi söker.

Vi expanderar i Växjö och vill anställa 1 – 2 nya medarbetare som är jurister/advokater. Vi arbetar inom humanjuridik i brett perspektiv vilket betyder allt från testamenten och samboavtal till målsägandebiträden, offentliga försvar, bodelningar, boutredningar, asylrätt och tvångsvårdsmål. Vi arbetar även till viss del med affärsjuridik för mindre företag samt andra områden som arrenderätt och hästjuridik.

Vi söker Dig som inte är rädd för att arbeta hårt och gräva djupt för att klienten ska få rätt. Du ska dessutom vara kundvänlig och en duktig rådgivare men också ha integritet och ge klienterna rätt stöd och rådgivning och veta när det är dags att säga nej/stopp. Du ska ha som absolut målsättning att bli advokat inom 3 år från det att anställningen inleds.

Om Du är nyutexaminerad kommer Du inledningsvis att få arbeta under mycket stor handledning. Du får spökskriva, upprätta rättsutredningar, följa med på förhandlingar, möten och liknande men inte ta egna ärenden. När Du är mogen för det kommer Du att få ta privatärenden och enklare förordnanden. Därefter får Du i takt med att Din erfarenhet ökar ta ett större ansvar och mera avancerade ärenden. Om Du redan är advokat eller har annan relevant erfarenhet kan Du få gå in på en högre nivå redan från start.

Vi lägger stor vikt vid vidareutbildning och Du kommer att få såväl extern som intern vidareutbildning. Du förväntas också hjälpa till med byråns marknadsföring och detta inkluderar allt från att skriva blogginlägg till att hålla föreläsningar och delta på mässor.

Din huvudsakliga placering kommer att vara på kontoret i Växjö, men tjänsten inleds under några månader med en placering på kontoret i Olofström. Det kommer under hela anställningen att förekomma viss tjänstgöring på övriga kontor.

Tjänsten förutsätter att Du har körkort och tillgång till bil.

Då vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper önskar vi få ett fylligt personligt brev där Du berättar om Dig själv, Dina intressen och varför Du ska bli vår nästa medarbetare. Vi önskar också ett CV och kopia av examensbevis med betyg eller studieintyg. Har Du annat Du önskar åberopa som t.ex. intyg från praktik vill vi att Du lägger med detta. Berätta också när Du är tillgänglig för att tillträda tjänsten. Vi kommer att göra urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Lönen består av grundlön och provision. Om Du är nyutexaminerad har Du en introduktionstid om ca 6 månader, under denna tid har Du endast grundlön eftersom denna tid består av betydligt mer utbildning och praktik än klassiskt juristarbete.

Har Du mer erfarenhet görs en individuell bedömning av i vilken löneklass Du startar. Frågor besvaras av advokat Eva Johansson eller advokat Per Prené 0470 243 30.

Kika gärna in på vår hemsida www.centrumadvokaterna.se för att läsa mer om oss.

Välkommen med Din ansökan

Sista ansökningsdag är 2022-01-14.

Dela detta jobb

logga
Jurister/advokater

Centrumadvokaterna AB