juridikjobb.se

Swedac söker nu en eller flera jurister för tillsvidareanställning.

Avdelningen för juridik och handelsfrågor hanterar olika frågor såväl internt inom myndigheten som externt mot andra myndigheter, Regeringskansliet, organisationer och företag. En del av avdelningens arbete rör frågor med anknytning till internationellt standardiseringssamarbete och till EUs inre marknad för varor och tjänster. Avdelningen arbetar bland annat med ärendehantering, remissärenden, föreskriftsarbete och andra förvaltningsrättsliga uppgifter. Samordningen av marknadskontroll i form av sekretariat för Marknadskontrollrådet och uppgiften som svensk centralt samordningskontor enligt EUs marknadskontrollförordning ligger också på avdelningen.

För oss är det viktigt att du står bakom och arbetar efter Swedacs kärnvärden som är respekt, engagemang, samarbete och ansvar. Vi söker dig som är samhällsintresserad och agerar lösningsfokuserat utifrån en helhetssyn

Tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ge juridiskt stöd, delta i ärendehandläggning och arbetet med att utforma föreskrifter, utarbeta svar till remisser, medverka i utredningar och projekt samt företräda myndigheten i domstol. För en tjänst kommer inriktningen vara marknadskontroll och att aktivt bidra till att fullgöra uppgifterna som Swedac har som centralt samordningskontor och Marknadskontrollrådets sekretariat. Det kan även förekomma visst internationellt arbete i tjänsterna.

Din profil
Du som söker ska ha:

  • Juristexamen eller motsvarande juridisk utbildning
  • Minst två års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska, både skriftligt och muntligt, och god förmåga att uttrycka sig på engelska, både skriftligt och muntligt.
  • För tjänsten med inriktning mot marknadskontroll är erfarenhet av EU-rättsligt arbete ett krav.

Det är meriterande om du också har:

  • Erfarenhet av EU-rättsligt arbete, gärna med koppling till den inre marknaden
  • Erfarenhet av lagstiftnings- eller föreskriftsarbete
  • Erfarenhet av arbete med ackrediterade eller anmälda organ

Det är nödvändigt att du har mycket god förmåga att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du behöver ha mycket god initiativförmåga och vara intresserad av att dela med dig av dina kunskaper. Du behöver vara drivande och ha helhetssyn. Du är flexibel och noggrann. Det är viktigt att du har förmåga att sätta in juridiken i olika sammanhang och att du har ett genuint intresse av att arbeta med andra yrkeskategorier. Du ska snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och verksamhetsområden och det är viktigt att du också har en förmåga att förstå hur du med din juridiska kunskap på bästa sätt kan stödja myndighetens verksamhet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac)
Swedac är en statlig myndighet som arbetar för att produkter och tjänster ska vara säkra. Swedac ansvarar för frågor om teknisk kontroll. Som ackrediteringsorgan kompetensprövar vi organisationer som utför provning, kalibrering, certifiering och kontroll. Vi ansvarar också för föreskrifter och tillsyn av mått, vikt och ädelmetall. Swedac samordnar marknadskontrollen i Sverige. Vi har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät.
Swedacs vision är att medverka till att skapa en öppen och global marknad, ett konkurrenskraftigt näringsliv samt trygga konsumenter och produktanvändare i ett hållbart samhälle. Läs mer om Swedac på www.swedac.se.

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Anette Arveståhl, tel. 0771-99 09 00 (växel). Representanter för Saco och ST nås även via växeln.

Skicka in din ansökan med meritförteckning till registrator@swedac.se.
Ange dnr: 2020/1868 i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020.

Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype 24-31/8.

Swedac behandlar personuppgifter i samband med att en ansökan om anställning skickas in till Swedac. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Den rättsliga grunden är att behandlingen är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Jurister till avdelningen för juridik och handelsfrågor

Företag Swedac
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Dela detta jobb