juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Ort
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Vattenfalls juridiska avdelning ansvarar för alla juridiska frågor i Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Avdelningen ger juridisk service till samtliga enheter inom koncernen, inklusive Vattenfalls styrelse, VD och koncernledning.

Vattenfall bedriver verksamhet i nord- och västeuropa, främst inom produktion, distribution och försäljning av el och värme. Verksamheten består bl.a. av vattenkraft, fjärrvärme, vindkraft, försäljning, nätdrift, kärnkraft och tillhandahållandet av olika energilösningar och koncernen har idag ca 14 miljoner kunder. Vattenfall är starkt motiverat av målet att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation.

Två av våra medarbetare har gått vidare i sin karriär utanför Vattenfall. Vi söker därför nu två erfarna jurister som främst ska stödja dels Vattenfalls vindkraftverksamheten dels viss annan verksamhet inom Vattenfalls nordiska verksamhet.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med drygt 20 jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till koncernledningen och andra delar av koncernen, både i civilrättsliga och regulatoriska frågor. Arbetet innebär bl.a. att upprätta och granska avtal (som ex FIDIC dokument) och andra juridiska handlingar, delta i förhandlingar, göra rättsutredningar och hantera tvister. Till arbetsuppgifterna kan även höra att analysera ny lagstiftning, såväl på nationell som på EU-nivå, och att företräda Vattenfall inför olika myndigheter samt att medverka vid internutbildning.

Du kommer främst ge juridisk service till Vattenfalls vindkraftsverksamhet och till de nordiska enheter som tillhandahåller olika energi- och infrastrukturlösningar till såväl industrin som till offentliga kunder. En stor del av koncernens vindkraftverksamhet finns utanför Sverige vilket kommer medföra en del resor, främst till Tyskland och Danmark.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du som söker har helst en svensk jur.kand. examen eller motsvarande men även en dansk eller engelsk examen kan accepteras. Du bör ha minst fem till sex års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Lämplig bakgrund kan vara arbete på advokatbyrå, bolagsjurist eller motsvarande. Du har företrädesvis arbetat med kommersiell avtals-, entreprenad- och upphandlingsrätt, på såväl nationell som internationell nivå, samt gärna även med fastighetsrätt. Eftersom engelska är det gemensamma koncernspråket och de flesta förhandlingar äger rum på engelska förutsätter arbetet att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du tycker om att aktivt delta i förhandlingar och är van vid att arbeta i krävande internationella projekt.

Vi söker personer med bred juridisk kompetens och affärsförståelse. Arbetet förutsätter att du är beredd på och intresserad av att sätta dig in i nya rättsområden, vilka kan vara obekanta idag, som exempelvis energimarknadsrätt.

Utöver nämnda kvalifikationer är det meriterande om du har erfarenhet av energibranschen och upphandlingar av stora infrastrukturanläggningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, självgående med starkt driv och har ett gott omdöme samt god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss så är du beredd att ta ansvar, är öppen för förändringar och villig att kontinuerligt lära dig nya saker. Du är kontaktskapande såväl internt som externt samt har ett stort engagemang och ger ett affärsmässigt bemötande.

Ansökan och kontakt

Om du tycker att tjänsten är intressant, välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners AB. Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, senast den 30 januari 2022 till www.vonfeilitzen.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och göra skillnad?

Placeringsort 

Vi sitter i trevliga lokaler i kontorslandskap i Arenastaden i Solna. Vattenfall erbjuder ett stort mått av flexibilitet i förläggningen av arbetet, dvs Vattenfall avser att även efter pandemin låta medarbetare som så önskar arbeta på distans i betydande utsträckning.

Vår organisation

Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Vattenfall erbjuder ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i västra och norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du.

 

Dela detta jobb

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

von Feilitzen & Partners AB