juridikjobb.se

logga

Kommunikativ affärsjurist med intresse för hållbar teknik

Företag PulPac AB
Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Kommunikativ affärsjurist med intresse för hållbar teknik

Om jobbet

PulPac söker kommunikativ affärsjurist med inriktning mot immaterialrätt och licensiering och ett intresse för hållbar teknik och internationella affärer.

PulPac är ett R&D och IP bolag som utvecklar och säljer en unik teknik för att tillverka hållbara och kommersiellt konkurrenskraftiga pappersförpackningar. Vår marknad är global och vårt mål är att ersätta världens engångsplast genom att licensiera vår teknik till etablerade förpackningstillverkare. Själva finns vi i Göteborg där vi har kontor, R&D Center och runt 25 engagerade medarbetare med världsledande know-how kring torrformning av cellulosa. Vi är ute på en mycket spännande resa och behöver sällskap av ytterligare en driven affärsjurist.

Din roll är att bidra till en ömsesidigt bra affär för oss och kunden genom licensiering av vår patenterade tillverkningsteknik för hållbara pappersförpackningar. Du kommer huvudsakligen arbeta med att upprätta, granska, förhandla och förvalta olika former av kommersiella och immaterialrättsliga avtal såsom licensavtal, samarbetsavtal och olika former av teknikutbytesavtal. Uppgifterna varierar dock stort och kan även komma att inkludera inslag av bolagsrätt och compliance. Du kommer vara ett legalt stöd till den övriga verksamheten och ansvara för juridiska samt vissa kommersiella relationer med kunder.

Du har en juristexamen och 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från t.ex. affärsjuridisk byrå och/eller i rollen som bolagsjurist. Det är meriterande om du har erfarenhet av immaterialrättsliga frågor och tekniklicensiering, gärna i en internationell kontext. Du trivs i en roll med mycket ansvar där du är med och driver vår affär. Du är kommunikativ och tydlig, bra på att prioritera och levererar med hög kvalitet. Du har en vilja att ta dig an nya utmaningar samt att ta dig an nya juridiska frågeställningar.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och strategiskt. Tjänsten är placerad i Göteborg (Högsbo), du arbetar dock i en global miljö och internationella resor i tjänsten förekommer. Merparten av vår kommunikation och våra avtal skrivs på engelska varför det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Hos oss får du jobba med en hållbar teknik i en bransch som är i världens strålkastarljus. Du får möjlighet att göra skillnad på riktigt genom att bidra till lösningen av ett av vår tids stora miljöproblem. Därtill erbjuder vi en fartfylld och innovativ entreprenörsmiljö med ett mycket efterfrågat erbjudande på en internationell marknad.

Du kommer vara med och bygga vårt Legal Team som är en nyckelfunktion för vår affär. Teamet, består idag av en Chief Commercial Officer, också affärsjurist, som du kommer rapportera till, samt en handfull externa konsulter och experter. Vi behöver växa för att hantera det stora intresset som finns kring vår teknik. Legal-teamet jobbar nära övriga verksamhetsfunktioner, i synnerhet den kommersiella. Inom teamet så kommer det finnas ett stort utrymme för personlig och juridisk utveckling och att ta sig an omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande, utvecklande och innovativ arbetsmiljö. Vi är ett familjärt bolag med stora ambitioner på en internationell marknad. Varje medarbetare är en mycket viktig kugge och dina personliga egenskaper är minst lika viktiga som den kompetens och erfarenhet du tar med dig.

Ansökan

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med provanställning. Placering i Göteborg. Sista ansökningsdatum är 28 februari men vi kommer att hantera ansökningarna och kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Startdatum är så snart som möjligt, dock senast 1 april. Till din ansökan vill vi att du bifogar ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig och varför du tror att du passar för tjänsten. Du ansöker via ansökningsknappen.

Vi ser fram emot din ansökan!

PulPac erbjuder en banbrytande tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter med hög prestanda och lågt pris. Genom att revolutionera tekniken för cellulosaformning gör vi det möjligt för våra kunder att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ globalt.

Läs mer om oss på www.pulpac.com

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

 

Dela detta jobb

logga
Kommunikativ affärsjurist med intresse för hållbar teknik

PulPac AB