juridikjobb.se

logga

Kommunjurist

Ort
Utgår

2018-06-04

Ansök nu

Kommunjurist

Örnsköldsviks kommun, Kommunledningsförvaltningen

På kommunledningsförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd i såväl utvecklingsfrågor, som i det dagliga arbetet inom områden som ekonomi, personal, kommunikation, juridik och upphandling. Med vår hjälp kan förvaltningarna koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en av två kommunjurister vid kommunledningsförvaltningens stab. Att arbeta som kommunjurist innebär att ge juridiskt stöd till kommunledning, styrelse/nämnder, förvaltningar och bolag.

Det ingår även att upprätta, tolka och granska avtal, göra utredningar, vara kommunens ombud vid domstolar och myndigheter samt i övrigt företräda kommunens juridiska intressen. Du kommer hålla information och utbildning internt inom kommunen om juridiska frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en jur. kand.- eller juristexamen. Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning är meriterande liksom notarietjänstgöring.

Som kommunjurist arbetar du inom flera olika rättsområden bland annat kommunalrätt, förvaltningsrätt, sekretess, avtalsrätt, miljörätt, skadeståndsrätt och fastighetsrätt. Det krävs att du är strukturerad och drivande, att du har ett konsultativt arbetssätt och att du tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har mycket god förmåga att kunna möta och kommunicera med andra människor i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 180806
Löneform: Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Referensnummer: 2018/278

Kontakt    
Sofia Johansson Hannsberger, stabschef, 0660-882 90

Facklig företrädare    
Johanna Martinell, SACO, 0660-886 66
Michael Carlsson, Vision, michael.carlsson@ornskoldsvik.se

Dela detta jobb

logga
Kommunjurist

Örnsköldsviks kommun